1 t/m 10 okt toffe online happenings | 1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - Uitgelicht - Brievenbuskunst: schilderijtje per post

Brievenbuskunst: schilderijtje per post

Kunstenares Anca Blok bedacht een mooi initiatief om deze dagen iets dichterbij je dierbaren te zijn: brievenbuskunst. Een schilderijtje dat je met de post stuurt naar wie je momenteel niet kan bezoeken en misschien wel alleen thuiszit. 

We houden afstand van elkaar, van veel mensen die ons dierbaar zijn en bezoekjes aan opa en oma of die oudtante vinden helaas geen doorgang. Kunstenares Anca Blok, die al verschillende keren met haar bedrijf Kunstbloc op de vt wonen&design beurs stond, bedacht een actie om het leed iets te verzachten. Normaal gesproken maakt ze levensgrote houtskooltekeningen, zoals een mooie portrettekening op een katoenen doek bijvoorbeeld. 

Brievenbuskunst

Om eenzame mensen een hart onder de riem steken bedacht ze Brievenbuskunst. Dit is een schilderijtje per post met daarop een afbeelding van je dierbaren. Zo kan je bijvoorbeeld opa en oma een schilderijtje van de kleinkinderen sturen of een vriendin een kunstwerkje van die fijne vakantieherinnering. 

Zo werkt het

Anca maakt op basis van de foto die je haar toestuurt een klein schilderij. Het schilderijtje wordt gemaakt op een doek van van canvas en is 18×24 centimeter en 2 centimeter dik en kost 75 euro. Ze maakt daarbij gebruik van een ‘analoge afdruktechniek’: een combinatie van een afdruk in verf die bewerkt is met houtskool. Als het schilderij helemaal klaar is, ontvang je een foto van het kunstwerk en stuurt zij deze samen met een persoonlijke boodschap van jou mooi ingepakt naar de ontvanger. Het kunstwerkje wordt trouwens verzonden per brievenbuspost. De ontvanger hoeft het pakketje dus niet bij de deur aan te nemen. Wie ga je bij maken met zo’n mooi kunstwerkje per post?

In dit videootje zie je hoe brievenbuskunst eruit ziet:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KUNSTBLOC (@kunstbloc) op

Credits beeld: Daisy Ranoe

Ook interessant?