vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts

Vrolijke Frans

Je drukke dagen af en toe wat lichter en vrolijker maken. Daar snakken we allemaal wel eens naar toch?
Van de kleinste dingen kun je al blij worden. Je moet het alleen even zien.
Een romantisch servies bijvoorbeeld. En dan niet zo’n servies waar de romantiek er in dikke lagen bovenop ligt, maar een servies dat slechts een beetje flirt met de romantiek.

Vervlogen tijden
Als je ‘Blond Romance’ ziet, snap je precies wat wij bedoelen. Het nieuwe servies van Blond Amsterdam is geïnspireerd op de klassieke, zogenaamde ‘toiles de Jouy’. In lang vervlogen tijden waren deze stoffen (toiles) bijzonder geliefd in Frankrijk, Engeland en Ierland.

Landelijke taferelen
De toiles de Jouy kenmerken zich door hun eenkleurige dessins op een witte of crèmekleurige achtergrond. Het zijn vrij complexe dessins, waarin afbeeldingen van, meestal, landelijke taferelen, worden herhaald. De toiles de Jouy zijn eigenlijk nooit helemaal uit de mode geraakt en sinds een aantal jaar zelfs weer volop verkrijgbaar.

Vrolijke variatie
Inspelend op deze hernieuwde populariteit bedachten Femque van Geffen en Janneke Dröge van Blond Amsterdam een vrolijke en hedendaagse variatie op de eeuwenoude dessins. Van veraf oogt hun dessin als een klassieke toile de Jouy, maar kom je dichterbij dan herken je de grappige en uitbundige Blond-tekenstijl onmiddellijk.

Dus, snak jij naar wat vrolijkheid in je leven? Dan is dit servies een mooi begin. Geen ingewikkelde toestanden, maar gewoon een vrolijke flirt. Wedden dat dit een glimlach op je gezicht tovert?

Ook interessant?