1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - Volg de verbouwing - Volg de verbouwing: wensenlijstje

Volg de verbouwing: wensenlijstje

Dinsdagochtend 7.30u. Terwijl de oudste 2 kinderen aangekleed en wel, zoet zitten te zijn achter de iPad, en ik van de jongste haar luier verschoon op de bank, gaat de bel… De aannemer! Hij komt de sleutel halen, zodat ze vandaag de laatste klusjes kunnen afronden. Er moeten nog natuurstenen treden geplaatst worden op een trapje naar de garage, en enkele dorpels gemaakt worden in huis.

Vorige week vrijdag hebben we de schilder uitgezwaaid. Voorlopig lijkt het er even op te zitten voor hem. Al zie ik helaas steeds meer kleine oneffenheden die nog even netjes afgewerkt moeten worden. Want hoe secuur de schilder zijn best ook heeft gedaan, ik heb een Timmermansoog. En irriteer me aan slordigheden.

Soms, heel af en toe, wint de gedachte het, dat het wel goed is zo. “Laat maar zitten”… zou ik bijna willen zeggen. Omdat ik klaar ben met al die mensen steeds in huis. Het lijkt af en toe wel een marathon van monteurs, de loodgieter, schilder en koeriers. Maar dan toch nemen manlief en ik samen door wat er nog goed afgewerkt moet worden. We hebben er immers voor betaald, de klus is zo aangenomen, oftewel; het moet gewoon netjes afgewerkt zoals afgesproken. Nog heel even geduld dus.

Dinsdagmiddag 17.00u. Ik kom thuis met ons oudste kind van een slopend, maar geslaagd schoolreisje. Hij heeft honger, is moe. Dan komt man thuis met de jongste twee. Bij binnenkomst ziet het huis er nog net zo uit als hoe ik het vanmorgen achter heb gelaten. Broodkorsten op de ontbijtbordjes op tafel inclusief fruitvliegjes. Pyjama’s en vuile luier op de bank, speelgoed all over. Dan loop ik richting de garage. Geen dorpel. Ik kijk verder. Geen natuursteen trapje. Er is niets gebeurd vandaag. We gaan gewoon weer door met het huishouden, koken, badderen en naar bed.

Nog even, ietsje langer dan, geduld hebben…

Gelukkig wordt ons geduld ook langzamerhand beloond en genieten we van het opruimen en inrichten. We gooien wat weg, vinden oude vondsten weer terug en maken een lijstje van wat me nog willen gaan zoeken op de beurs!
Volgende week is het zover! Op de beurs ben ik trouwens ook razende reporter, dus ik hou jullie via de social media kanalen van de vt wonen&design beurs op de hoogte van alles wat ik tegenkom!

Benieuwd naar de eerdere blogs? Lees ze hier!

Ook interessant?