1 t/m 10 okt toffe online happenings | 1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - Volg de verbouwing - Volg de verbouwing: Klaar voor de start….!

Volg de verbouwing: Klaar voor de start….!

Wij zijn Ruby (projectleider) en Anneleen (thuismoeder). Ouders van Louie (4), Belén (2) en Valijne (1). Vanuit ons prachtige loft-achtige huis in hartje centrum Haarlem verhuizen wij in de zomer van 2017 naar een dorp 5 km verderop. Wij hebben daar een jaren ’30 huisje gekocht (met tuin!) dat we groots, heel groots gaan verbouwen. In deze blog delen wij de komende maanden onze ervaring met de verbouwing (en onze tips!). We laten je graag meekijken hoe wij van ons vervallen poppenhuisje een (hopelijk) prachtig familiehuis gaan maken. En, we  beloven dat we alles laten zien, de leuke en minder leuke kanten. Zo ben jij vast voorbereid voor als je zelf in huis aan de slag gaat…deze week hebben wij de sleutel gekregen!

We hebben de sleutel! Wat is dat leuk zeg! En gek ook wel.
Afgelopen vrijdag zijn we bij de notaris geweest en hebben we de sleutel ontvangen. De dochter van de verkoper heeft ons voorafgaand eerst nog ontvangen in haar ouderlijk huis. Zij wist ons nog het een en ander vertellen over het huis, dat al een behoorlijke geschiedenis kent. Wat zullen we allemaal aantreffen, zodra we beginnen met verbouwen…?

Verstopte paneeldeuren
Zodra we bij de notaris getekend hebben, sjeesen we via de slijterij voor een feestelijk flesje, naar ons nieuwe huis. Want nu mogen we overal aankomen. Gelijk al trek ik de vloerbedekking los in de hal. Helaas, geen granitovloer. Wél valt mijn oog op een ouderwets keukenkastje. Die wil ik behouden! Dan beginnen we met de deuren. Zouden daar paneeldeuren achter zitten? Ja!!! En de dagen erop komen we nog meer schatten tegen met slopen…
Onder het systeemplafond schuilt een mooi balkenplafond, en onder de 4 lagen tapijt vrijwel overal, in redelijke staat, houten vloeren.

Direct van start, slopen kunnen we zelf!
Op zolder gaat Ruby als een gek te keer, zodra ook die leeg getrokken is, lijkt die ruimte 2x zo groot. Ook in de tuin, blijkt onder de enorme laag onkruid en bladeren een aardig aangelegde tuin te liggen. Met vijver en ook mooie planten.

Deze aannemer gaat het doen
Na een weekend veel rondleidingen geven aan familie en vrienden, en veel sloopwerk van Ruby, is het tijd een beslissing te nemen voor de aannemer. Het loont met verschillende aannemers om tafel te zitten. Niet alleen voor het prijsverschil. Ook de manier van werken, prijsopbouw en de “klik” die er moet zijn spelen mee in de beslissing. Allebei hebben we een goed gevoel bij een aannemer die al snel kan beginnen. De eerste container staat nu zelfs al voor de deur!
Het is nu aan Ruby om verder te gaan met slopen en opruimen, zodat de eerste heipalen maandag geslagen kunnen worden.

Keuken bestellen
Ik moet nu toch echt de keuken goed gaan opmeten en gaan bestellen. Het liefst had ik een wat landelijke keuken met een diep aanrechtblad en veel kastjes. Maar omdat er in de keuken een deur komt naar de schuur/garage, past een kookeiland toch beter. Daar moet ik me nu maar eens verder in gaan verdiepen. En willen we een afzuigkap in het zicht? Wat voor een oven? Elektrisch koken? Een barretje aan het eiland? Gelukkig heb ik goede tips gekregen van vrienden voor een keukenbedrijf en beperkt dat me al iets in de keuze. Dat scheelt. Want daarna moet ik gaan nadenken over de openslaande deuren, tegels en sanitair voor de badkamer.

Komende week staat er veel te gebeuren rond de verbouwing. We houden je iedere week op de hoogte. Vrijdag dus weer een nieuwe blog.
Keep you posted!

Heb je onze eerdere blogs gemist? Lees ze hier terug! Iedere week houden wij je op de hoogte.
Week 1: Nieuw: volg de verbouwing
Week 2: Volg de verbouwing: wat gaat het snel!
Week 3: Volg de verbouwing: tips voor de tuin

En lees hier het vervolg:

 

Ook interessant?