///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Volg de verbouwing - Volg de verbouwing: wat hebben we gekocht?

Volg de verbouwing: wat hebben we gekocht?

De verbouwing is in volle gang!
Terwijl bij ons het leven “gewoon” doorgaat, met kinderen naar school brengen, met vriendjes afspreken, eten koken, de was doen en heel veel georiënteer in woonbladen en online voor het nieuwe huis, gaat de verbouwing van ons nieuwe huis “gewoon” door. Natuurlijk een hele luxe, dat we deze verbouwing het grootste gedeelte uitbesteden. En zo voelt het ook. Wij zitten hier niet in de puin, terwijl er ondertussen 5km verderop de werkmannen onder het stof zitten omdat ze ons huis aan het verbouwen zijn. Of liever gezegd; nu nog vooral aan het slopen zijn!

Een beetje van onszelf en een beetje van…
Natuurlijk gaan wij zelf zo vaak mogelijk langs en is Ruby er in het weekend ook veel zelf aan het werk. Terwijl hij in de tuin struiken weghaalt, het schuurtje sloopt en de elektra te verwijdert, mag ik nu ook mijn handen uit de mouwen steken en de oude paneeldeuren gaan opschuren en schilderen. Leuk om zo zelf ook mee te werken. Het is tenslotte óns huis.

Help!
Het kan mij allemaal niet snel genoeg gaan en toch was ik enigszins verbaasd hoe snel dat slopen gaat. En schrok ik ook zelfs wat van de opengebroken pui en neergehaalde muur! Er lijkt niets meer te blijven staan. Wat hebben we gekocht?? Gelukkig is het groot vertrouwen er dat wij over 4 maanden in een mooi nieuw verbouwd huis zitten.

Kijken, kijken en kopen die keuken!
Zelf ben ik vooral bezig met het uitzoeken van de kozijnen, openslaande deuren, tegels en sanitair. En uiteraard de keuken. Die hebben we, of liever gezegd ik, vergezeld met mijn vader, gisteren besteld! Ik kreeg van Ruby de vrije hand! We hadden inmiddels samen al wel wat gekeken, en weten altijd vrij goed wat we willen. Maar dan dat nog zien in te passen in ons budget… Met een strak budget, een wensenlijst en een map vol mooie keukenfotos gingen mijn vader en ik op pad ’s morgens vroeg naar de keukenwinkel.

Samen met mijn vader
Vooraf had ik een afspraak gemaakt, zodat de keukenadviseur alle tijd voor ons had. 5 uur (!) later, heel veel geklets, gereken en onderhandelingen later, was de keuken besteld! Het is een wit, mat kookeiland geworden met greeploze kastjes en lades, en 3 losse hoge kasten. De stoomoven heeft toch plaats moeten maken voor een gewone oven, en we hebben ook wat consessies moeten doen in de keuze van de andere apparaten. Zo ook op bijvoorbeeld de kraan. We hebben voor een goedkoper merk gekozen, toevallig had ik die ooit eens gezien op de vtwonen & design beurs. Een mooi design, handig inbouwreservoir, 8 jaar garantie en mét een zeer veilig kinderslot! En stukken voordeliger dan de kraan die ik in mijn hoofd had.

Op het aanrechtblad wilden we niet inleveren. Het wordt (tegen alle trends in) een dik middengrijs composiet aanrechtblad. Een praktische, tijdloze keuken denk ik zo. Al blijft het spannend hoe het straks staat, een gevaarte van 3 bij 1 in onze niet al te grote woonkamer…

Tips bij het kopen van een keuken:
– Plan een afspraak in bij een keukenbedrijf en neem hier ruimschoots de tijd voor.
– Bedenk van tevoren wat je wilt, dat scheelt een hoop tijd
– Bedenk ook van tevoren waar je eventueel op wil besparen als de keuze van je keuken toch boven je budget valt.
– Zet je beste onderhandelingstechniek in (of neem iemand mee die dat heel goed kan ;-))

Weten hoe het verder gaat bij Anneleen & Ruby?

 

Ook interessant?