vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - Verbouwingsofferte opvragen? Zo doe je dat!

Verbouwingsofferte opvragen? Zo doe je dat!

Ga je verbouwen en ben je op zoek naar een aannemer die de klus voor jou kan klaren?
Bij het aanvragen en controleren van een verbouwingsofferte komt het een en ander kijken. Deze tips van Bouwgarant helpen je op weg.

1. Kost de offerte geld?

Hou er rekening mee dat het aanvragen van een offerte niet altijd gratis is. Niet iets dat je verwacht misschien maar in principe mogen aannemers er kosten voor in rekening brengen. Wel zijn ze altijd verplicht om dit van tevoren te vermelden.

2. Mag mijn aannemer om een aanbetaling vragen?

Ja, dat mag. Voordat de daadwerkelijke verbouwing begint, moet een aannemer vaak materiaal inkopen. Daarvoor mogen er van tevoren kosten in rekening worden gebracht. Hoeveel de aanbetaling bedraagt, spreken jullie samen af, maar betaal nooit te veel vooraf. Dat neemt grote risico’s met zich mee.

3. Kan ik het bedrag in termijnen betalen?

Zeker bij grote projecten is het gebruikelijk om het bedrag in termijnen te betalen. Dat verlaagt de risico’s. Hoe de termijnen worden ingedeeld, is aan jullie, maar het advies van Bouwgarant is om de betalingen gelijk te laten lopen met de voortgang van het werk.

4. Heeft de aannemer de juiste diploma’s?

Iedereen kan zich aannemer noemen, dus het is heel belangrijk om goed te controleren of de aannemer alle benodigde diploma’s en certificaten heeft. Kies je voor een BouwGarant-aannemer, dan weet je altijd zeker dat alles in orde is.

Bouwgarant is hét keurmerk in de bouw. Zorg dat je goed geïnformeerd start aan een verbouwing.
Kijk voor handige tips op Bouwgarant.nl 

Ook interessant?