1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - BLOG: verbouwing van een familiehuis

BLOG: verbouwing van een familiehuis

Wij zijn Ruby (projectleider) en Anneleen (thuismoeder). Ouders van Louie (4), Belén (2) en Valijne (1). Vanuit ons prachtige loft-achtige huis in hartje centrum Haarlem zijn wij in de zomer van 2017 naar een dorp 5 km verderop verhuisd. Wij hebben daar een jaren ’30 huisje gekocht dat we groots, heel groots gaan verbouwen. In deze blogserie delen wij onze ervaring (en onze tips!). We laten je graag meekijken hoe wij van ons vervallen poppenhuisje een (hopelijk) prachtig familiehuis gaan maken. En, we  beloven dat we alles laten zien, de leuke en minder leuke kanten. Zo ben jij vast voorbereid voor als je zelf in huis aan de slag gaat…

Even een korte samenvatting van de afgelopen maanden. Al onze eerdere blogs lees je hier terug. En de komende weken (ook tijdens de vt wonen&design beurs) blijf ik mijn ervaringen met jullie delen.

In februari kochten we ons nieuwe huis in een dorp, even verderop van ons oude huis. In april kregen we de sleutel en kon de aannemer starten met de verbouwing. Een behoorlijke verbouwing!

Van het oude huisje van de melkboer, slechts 93m2, 2 slaapkamers tellend, maakten we een volwaardig gezinshuis.

De benedenwoning werd uitgebouwd, er kwam een garage van 40m2 aan het huis, en op de bovenste verdieping plaatsten we een dakkapel, zodat op zolder 2 kinderkamers gecreëerd konden worden.

Eind juli was de opleverdatum, moesten we tevens ons oude huis uit, en startte de zomervakantie van onze oudste. Prima planning zou je zeggen… Nu hadden we er al rekening mee gehouden dat een verbouwing altijd uitloopt, altijd meer geld kost, en dat het niet onoverkomelijk is dat je ook tegenvallers hebt. Die hebben wij ook gehad, helaas. En daarom, zitten we nu, begin september met 3 kinderen (en klusjesmannen) in een huis dat nog niet af is.

Er moeten nog wat klussen afgemaakt worden, zoals een tegelvloer in de hal, wat afwerkingen door het hele huis, nieuwe kozijnen in de keuken en een hoop schilderwerk. Alles gepaard met een hoop stof en troep in huis.

Maar toch kijken we vooral naar wat er al gebeurd is, en niet naar wat er allemaal nog moet gebeuren. Want dat gaat nu eenmaal niet zo snel met 3 kleine kinderen om je heen.

Gelukkig ligt er nu sinds een week een prachtige houten vloer in de woonkamer, en kunnen we daar beginnen met inrichten! Ein-de-lijk. Daar hebben we zo naar uitgekeken. Onze antieke eiken kast staat prachtig en mijn delfsblauwe vaas kleur heel mooi bij de donkerblauwe muur. De oude bank is een doorn in het oog en er staat tijdelijk een krukje voor de tv apparatuur. Heerlijk om daar straks ideeen voor te kunnen vergaren en te shoppen op de vtwonen en designbeurs!

Je kunt mijn zoektocht volgen want ik ga als razende reporter de beurs over vanaf 3 oktober. Check dus regelmatig de Facebookpagina van de beurs voor al mijn tips en ideeën.

Ook interessant?