vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - Zó zorg je voor veiligheid in huis

Zó zorg je voor veiligheid in huis

Geen zicht op wie er voor je deur staat? Of toetsen wie je aan de poort naar binnen laat? Een mooi en modern deurcommunicatie-systeem met videofunctie biedt in zo’n geval uitkomst. Het nieuwe huisstation van Gira is functioneel, visueel aantrekkelijk en zorgt voor veiligheid in huis.

Veiligheid in huis is een basisbehoefte. Moderne deurcommunicatie-systemen met videofunctie helpen daarbij. Het Gira huisstation video opbouw 7 combineert woongemak met veiligheid en maakt indruk met het puristische design. 

Exclusieve toegangscontrole

Neem bijvoorbeeld het 7 inch grote TFT-touchdisplay met het homogene glazen oppervlak. Het beeldscherm met hoge resolutie heeft een groot zichtveld van hoge beeldkwaliteit. Zelfs vanuit een zijdelingse invalshoek, zowel voor kleine of grote gebruikers. Het display schakelt automatisch in als er wordt aangebeld. Door het royale beeldscherm is het bedienen en instellen een eitje. Een gebruiker kan bijvoorbeeld zijn of haar lievelingsfuncties als favoriet instellen op het startscherm. Handig!

Bovendien zijn er onder het beeldscherm snelkeuzetoetsen beschikbaar waarmee je  bijvoorbeeld snel en simpel het licht inschakelt of de deur opent. Of gebruik ze voor meldingen, bijvoorbeeld in het geval van gemiste visite of het uitschakelen van het oproepsignaal. 

Functioneel mooi

Natuurlijk zitten er op dit station ook functies zoals beeldgeheugen, interne oproepen of schakelhandelingen. Het station is trouwens verkrijgbaar in twee kleurvarianten met een bijpassend glazen oppervlak: zuiver wit glanzend met wit glas en zwart mat met zwart glas. Beide varianten kunnen elegant in iedere woonomgeving of kantoorsituatie worden geïntegreerd. De (uitwendige) afmetingen van het apparaat? Die bedragen 123 mm x 181 mm x 21 mm.

Makkelijk monteren

Het nieuwe huisstation van Gira is makkelijk te monteren. Het kan aan de wand worden gemonteerd of met behulp van een voet op meubilair geplaatst, bijvoorbeeld op de balie van een praktijk of op een van de bureau’s in een kantoorruimte. Plaats je het op de muur? De opbouwhoogte is slechts 24 mm. Een elektricien kan na montage bepalen welke functies er voor bepaalde gebruikers nodig zijn. Bij een vakantiehuisje kan bijvoorbeeld alleen de eigenaar de instelling door middel van een pincode wijzigen, huurders hebben hiertoe geen toegang.

Dankzij een SD-kaart kunnen opgeslagen beelden trouwens worden geëxporteerd, is een back-up van de instellingen mogelijk en importeer je zo nieuwe beltonen. En bedenk het maar: de elektricien kan zijn contactgegevens opslaan op het apparaat, zodat je als gebruiker weet bij wie je terecht kan. 

Made in Germany

Het bedrijf Gira behoort tot de toonaangevende aanbieders van complete intelligente systeemoplossingen voor de elektrotechnische en gekoppelde digitale gebouwbesturing. 

De producten en oplossingen van dit familiebedrijf staan voor Duitse ingenieurskunst en kwaliteit ‘Made in Germany’, voor duurzaamheid bij de productie en in het gebruik, en voor volmaaktheid in vorm en functie. Maar het belangrijkste is dat zij het leven voor iedereen een stuk gemakkelijker, comfortabeler en veiliger maken. 

Niet voor niets worden schakelaars, besturings-, communicatie-, en beveiligingssystemen van Gira tegenwoordig in zo’n veertig landen toegepast. Voorbeelden? De Elbphilharmonie in Hamburg, het Olympia-stadion in Kiev, het Design Museum in Londen en het Banyan Tree Hotel in Shanghai.

Gira staat trouwens ook op de vt wonen&design beurs. Kom je ook? 

Ook interessant?