///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - de tuin als buitenkamer

de tuin als buitenkamer

De tijd dat we aan het eind van de zomer onze geliefde tuin met pijn in het hart de rug toekeerden, is voorgoed voorbij! Want met een paar slimme ingrepen en het plaatsen van de juiste meubelen, maak je van je tuin een fantastische buitenkamer, waar je het hele jaar van kunt genieten.

Nog niet zo heel lang geleden, klapten we eind september de tuinmeubelen in en zetten we die voor minimaal een halfjaar achter slot en grendel. Daarna namen we maatregelen om kwetsbare planten tegen eventuele vorst te beschermen en stopten we vol goede moed wat bollen in de grond. En dat was het dan: het buitenseizoen was afgelopen. Tot volgend jaar maar weer.

Het hele jaar buiten
Als je dit leest, moet je waarschijnlijk grinniken. Want hoezo is het buitenseizoen eind september afgelopen?! De tuin is toch het hele jaar prachtig? En het is toch altijd fijn om buiten te zijn? Gelukkig zijn we daar inmiddels van doordrongen. Want de grens tussen binnen en buiten en tussen zomer en winter is al jaren aan het vervagen. En die trend zet door.

Verlenging van je woonkamer
Enthousiast op deze trend inspelend, laat Kees Smit Tuinmeubelen op de vt wonen&design beurs zien hoe je van je tuin een verlenging van je woonkamer maakt. Allereerst natuurlijk door de meubelen. Een groot deel van de collectie van Kees Smit is namelijk zowel binnen als buiten te gebruiken, ook buiten de zomermaanden.

Romantisch
Om te voorkomen dat dalende temperaturen roet in het eten gooien, zijn verder heaters onmisbaar. En ook het bouwen van een veranda kan raadzaam zijn. Plaats een mooie hoekloungeset of nostalgische hangstoel onder de overkapping en je zit heerlijk geborgen.

Denk daarbij zachte, warme plaids, een robuuste rode wijn, een goed boek en een buitenhaard met zo’n geruststellend knisperend houtvuurtje en je kunt je niet meer voorstellen dat je überhaupt ooit nog naar binnen wilt!

Ook interessant?