///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - Het kan: parket op vloerverwarming

Het kan: parket op vloerverwarming

350 varianten parket

Het kan: parket van echt hout op vloerverwarming. Maar dan wel speciaal parket, dat ook warm aanvoelt als de vloerverwarming niet aan staat. Iets voor jou?

Vloerverwarming bestaat al jaren, maar het gebruik ervan is verschoven van bijverwarming naar hoofdverwarming. Dat is fijn, maar wat jammer is, is dat veel mensen nog onbekend zijn met het feit dat je met vloerverwarming niet langer beperkt bent tot plavuizen en pvc.

Echt hout is ook geschikt om op vloerverwarming te leggen. In ieder geval als het gaat om het parket van Bauwerk. En dit Zwitserse bedrijf heeft dat hout niet in slechts een paar soorten, er zijn wel 350 varianten met plankbreedtes van 7 tot en met 26 cm!

Dit is er veranderd

Vroeger werd parket gemaakt van massieve planken. Massief hout is erg gevoelig voor vochtwisselingen, terwijl vloerverwarming de lucht droger maakt. Door vloerverwarming krimpt het hout en ontstaan er naden en scheurtjes. De oplossing om zo min mogelijk werking te hebben, was destijd om de planken zo smal mogelijk te houden. Maar ze waren dik, soms wel 21 mm, en daardoor konden ze vrijwel geen warmte doorlaten.

Bauwerk ontwikkelde in die tijd een tweelaags parket dat door de stabiliserende constructie vrijwel niet werkt onder invloed van vocht en ondertussen wel warmte doorlaat. Dit parket is anno 2018 nog steeds actueel. Bovendien is het cradle-to-cradle-gecertificeerd, wat wil zeggen dat met het hele productieproces een positieve bijdrage wordt geleverd aan een beter milieu.

Nog één stapje technischer

De mogelijkheid van vloeren op vloerverwarming wordt aangegeven met een weerstand. De warmte zoekt een weg naar boven, dus hoe lager de weerstand van een vloer, hoe geschikter voor vloerverwarming. De norm bij alle typen vloerverwarming is 0,09 m2K/W. De tweelaags parketvloer van Bauwerk heeft een weerstand van 0,049 m2K/W. Bijna de helft van de norm. Het bewijs dat echt hout op vloerverwarming kan!

Kijk voor meer informatie op www.vloerverwarmingmethout.nl en www.vloerverwarmingmetparket.nl of bezoek de stand op de vt wonen&design beurs

Ook interessant?