///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Volg de verbouwing - Nieuwbouwblog: keuzes maken

Nieuwbouwblog: keuzes maken

Mark en Michelle hebben een nieuwbouwhuis gekocht. De komende maanden houden zij jou via deze site op de hoogte van alles wat ze daarbij meemaken.

Hi! Michelle hier. Eindelijk is het mijn beurt om wat te schrijven ? En dat ik dat tussen de druivenstokken in Frankrijk mag doen, hadden we eind vorig jaar eigenlijk niet zo bedacht.
Meestal zijn we vrij vroeg met het boeken van een mooi vakantieplekje, maar we hadden dit jaar ingeschat dat ons nieuwe huis precies voor de bouwvak zou worden opgeleverd en dat een vakantie dan niet écht handig zou zijn!
Misschien naïef, maar de prognose was het derde kwartaal en wij gingen er enthousiast vanuit dat het dan wel “ergens in juli” zou zijn.

Sparen of vakantie?
Toen ons oude huis super snel verkocht was, zijn we verhuisd naar een appartementje op 6 hoog (Mark noemt het liever een loft). Prima plek met voldoende ruimte, alleen ineens werd duidelijk dat de oplevering pas ná de bouwvak zou plaatsvinden. En dan is 6 weken met 2 kids op een flat wel érg lang. Vooral als één daarvan nogal een spring-in-het-veld is en dolgraag buiten speelt. Tsja, toch maar een vakantie uitzoeken dan? Ons vakantiegeld zou dit jaar eigenlijk in het nieuwe huis gestoken worden. En aangezien Mark mij nogal eens zachtjes inwrijft dat sparen niet mijn sterkste kant is, was de keuze wel even lastig. Sparen of vakantie?

Vergeet de trapleuning niet
Uiteraard koos Mark voor sparen! Ergens had hij natuurlijk wel een punt, want als je een nieuwbouw huis koopt heb je het idee dat je alles meteen “goed” moet doen! Natuurlijk heb je daar wel genoeg budget voor nodig en hebben wij de afgelopen tijd ook al heel wat dingen tegen elkaar af moeten strepen om keuzes te maken. Als je dan een ruwe schatting maakt van alle kosten dan valt het nog wel eens tegen wat er allemaal op je afkomt. Er zijn ook nog zoveel kleine dingen waar we eerst niet echt aan hadden gedacht. Natuurlijk wisten we dat we moeten investeren in de basis, zoals de wanden, vloeren, tegels en schuttingen in de tuin. Maar dan komt er bijvoorbeeld ook nog verf bij, raambekleding, behang en zelfs trapleuningen (serieus, wie denkt daar aan?) En ga zo maar door.

Na wat wikken en wegen, lijstjes maken én een beetje overredingskracht van mijn kant, besloten we dat quality time met z’n vieren vóór een drukke periode toch wel even lekker zou zijn! (Sorry spaarrekening!) En we zijn echt blij dat we nu hier zitten.. Heerlijk!! Zeker gezien het feit dat de oplevering inmiddels naar oktober is geschoven! Zucht. Wel 2 maandjes extra om die spaarrekening een klein beetje op te krikken ?.

Helaas is de WiFi hier niet al te best, want online is er overal volop sale. Zodra we thuis zijn hoop ik nog wat toffe items te kunnen scoren voor ons nieuwe huis, al mag ik eigenlijk pas accessoires kopen van Mark na het leggen van de basis. Maar hé, die vakantie kwam er ook… dus… Wie weet kan ik hier in de Dordogne een beetje inspiratie opdoen in de kastelen en wijnhuizen die we bezoeken! ?

Wij nemen hier op onze veranda nog een lekker afzakkertje en gaan eens kijken of we er samen een beetje uit kunnen komen voor wat betreft de meubels en de indeling… Salut! ?

Volg Mark & Michelle in het traject van het kopen tot inrichten van hun nieuwbouwhuis.
De eerste aflevering vind je hier.

Ook interessant?