vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Vloeren - De mooiste legpatronen voor een houten vloer

De mooiste legpatronen voor een houten vloer

Inspiratie nodig voor een nieuwe vloer? Heb je al eens aan een visgraatpatroon gedacht in een grotere maatvoering? Of aan zo’n mooi Hongaarse punt? 

Een vloer kun je op verschillende manieren leggen. De legpatronen zijn van invloed op de sfeer in een woning. Creëer de beste vibe met behulp van de perfecte massief houten vloer of lamelparket. Het Houten Vloeren Paleis tipt deze drie legpatronen.

Visgraat op de vloer

Houten vloeren in visgraatpatroon: een klassieke vloer met een moderne knipoog! Visgraat vloeren van massief eiken of een gelaagde plank zijn door de grote maatvoering de nieuwe versie van de klassiek visgraat. Massief houten visgraat vloeren en visgraat vloeren in lamelparket kunnen werkelijk in alle ruimtes in huis gelegd worden.

Hongaarse punt

Een vloer gelegd met het patroon Hongaarse punt heeft een authentieke uitstraling. De vloerdelen liggen onder een hoek van 60 graden en sluiten aan de bovenzijde aan waardoor een soort ‘sergeantstreep’ ontstaat. Het effect is een vloer die iets rustiger of iets strakker oogt dan het legpatroon visgraat. De Hongaarse punt is ook in veel verschillende kleurafwerkingen verkrijgbaar.

Planken vloeren

Het meest bekende patroon is trouwens een planken patroonvloer. Het is ook het meest toegepaste en traditionele legpatroon voor houten vloeren en lamelparket. De schoonheid van zo’n patroon zit hem in de tekening van de houtsoort, de kleurafwerking van de planken en de grote mogelijkheden in de breedtes en de lengtes van de planken.

Een hart van hout

Het Houten Vloeren Paleis is een echt familiebedrijf dat in 2000 werd opgericht door Claudia en Reijer Looysen. Zij woonden midden in het bos in een huis dat ‘het Paleis’ heette. Je snapt het, zo is de naam van het bedrijf ontstaan. Kwalitatieve en ambachtelijke houten vloeren: dat is waar het hart van deze familie sneller van gaat slaan. Sinds kort is de jongere generatie in het bedrijf aan zet. Oudste zoon Jimmy nam het in 2017 over. De huidige showroom meet nu in totaal 400 m2.  Hier kunnen klanten vloeren op grote oppervlaktes bezichtigen.

Wat hout nou zo’n mooi product maakt? Hout leeft, is duurzaam en heeft een warme uitstraling. In de natuur ervaar je ruimte, adem en rust. Dit gevoel in jouw persoonlijke ruimtes ervaren met prachtige houten vloeren: dat is wat het bedrijf voor ogen heeft. Het vakmanschap straalt er vanaf. Het zijn mensen met een passie voor houten vloeren en dat zie je terug in het werk dat ze leveren.

Advies nodig? Je vindt het Houten Vloeren Paleis ook op de vt wonen&design beurs. Jij komt toch ook? Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?