vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Tuin & Terras - Mooie oplossing voor privacy in je tuin

Mooie oplossing voor privacy in je tuin

Tijdloos, onderhoudsvriendelijk, minder straatlawaai en geen wind meer: deze tuinlamellen zijn de handigste manier voor privacy in je achtertuin.

 Een houten schutting en vloerplanken in de tuin of bij je terras zijn zo mooi, maar vragen wel wat onderhoud. Ze worden vies na verloop van tijd, hebben zo nu en dan een likje verf of olie nodig en eenmaal op en versleten vervang je ze niet zo makkelijk. Wat zou je zeggen van een onderhoudsarm èn stijlvol alternatief voor deze houten tuinproducten? Dan hebben we goed nieuws voor je: dat is er namelijk. De producten van Duofuse® zijn gemaakt van houtcomposiet, dat laat je optimaal genieten van je tuin.

Waarom houtcomposiet een goed idee is

Het materiaal combineert de natuurlijke charme van echt hout met de duurzame resistentie van moderne kunststoffen. Een terras of tuinafsluiting van dit materiaal heeft een boel voordelen ten opzichte van natuurlijk hout. Zo is het niet van echt hout te onderscheiden. Het behoudt zijn kleur en vorm in alle weersomstandigheden, rot niet, is makkelijk te onderhouden, duurzaam en simpel (zelf) te plaatsen. De levensduur van houtcomposiet ligt ook nog eens beduidend hoger dan die van conventioneel hout, en het is nadien volledig te recyclen.

Privacy in de tuin

Nieuw in hun assortiment zijn de Duofuse® privacy lamellen:een onderhoudsarme oplossing om de doorkijk bij draadhekwerk dicht te maken. Deze lamellen zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk zelf te plaatsen. Ze garanderen de nodige privacy, maar bieden ook een bescherming tegen de wind en dempen het straatlawaai. De lamellen zijn beschikbaar in verschillende breedtes en lengtes zodat ze passen in de courante systemen van draadpanelen. Ze zijn beschikbaar in twee tijdloze, sfeervolle tinten.

Schutting en vlonderplanken

Het bedrijf heeft trouwens ook schuttingen en vlonderplanken van dit materiaal in vier verschillende kleuren. De producten zijn kleurvast en bij eventuele vervuiling gemakkelijk te reinigen. Voordeel van deze tuinafscheidingen is dat ze geluidsdicht zijn, fijn voor het geval dat je luidruchtige buren hebt. Bij de terrasplanken is het een groot voordeel dat deze niet glad worden en de totale constructie is licht van gewicht. Ideaal dus voor op dakterrassen.

Voor een betere wereld

Goed om te weten: het bedrijf gaat verantwoord om met de planeet. Er wordt gewerkt met een gesloten productiesysteem. Duofuse® komtbij onze Zuiderburen vandaan, uit België. Dit scheelt een aanzienlijke hoeveelheid uitstoot door veel minder transport.

Meer over het materiaal vind je op duofuse.nl. Of kom deze stijlvolle producten met eigen ogen bekijken in de Designgarden op de vt wonen&design beurs? Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?