///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - Maximaal genieten van je eigen tuin

Maximaal genieten van je eigen tuin

Dreigen de lusten van je eigen tuin te worden overschaduwd door de lasten? Troost je: dat hebben meer mensen. Want hoewel we bij een eigen tuin vooral denken aan eindeloos genieten, brengt die tuin vaak zoveel werk met zich mee, dat we niet eens aan genieten toekomen. Is dat bij jou ook het geval? Dan is het tijd voor een maatregel waar je jezelf eeuwig dankbaar voor zult zijn: het inschakelen van professionele hulp. Maar hoe en waar vind je die?

Een eigen tuin is een waardevol bezit en daar wil je natuurlijk optimaal van genieten. Maar voordat je daaraan toekomt, moet die tuin wel helemaal naar je zin zijn. Hij moet bij je passen, je moet je er prettig in voelen en hij moet bij je woning en de directe omgeving aansluiten. Dat zijn nogal wat eisen. En dan hebben we het alleen nog maar over de basis. Als die helemaal klopt, kan je echt nog niet lui achterover gaan leunen. Je wilt toch niet dat je prachtige ontwerp meteen weer wordt overwoekerd?

Vertrouwen
Als je jezelf zojuist hebt betrapt op een zucht van herkenning, ga dan eens kennismaken met de hoveniers van GroenRijk. Dat zijn nu echt professionals aan wie je je tuin met een gerust hart kunt toevertrouwen. Of het nu gaat om het ontwerp, dat zij altijd prachtig in 3D voor je uitwerken, de aanleg, de beplanting, bestrating of het onderhoud.

Identiteit van de tuin
Elke nieuwe tuin begint bij de basis: een goed ontwerp. Dat basisontwerp geeft de tuin zijn identiteit. Het is heel belangrijk dat je voelt dat je tuinontwerper echt met je meedenkt en je tuinwensen begrijpt, zodat je ze vervolgens ook daadwerkelijk terugziet in het ontwerp. Dat snappen ze bij GroenRijk helemaal. Ze hebben een eigen ontwerpafdeling, maar werken ook geregeld samen met gerenommeerde tuinarchitecten uit het hele land.

Van bodem tot beplanting
Als je tevreden bent over het ontwerp, kan GroenRijk de tuin ook voor je aanleggen. De eerste fase betreft het grondwerk. Planten groeien natuurlijk alleen in een voedzame bodem, geen terras blijft goed liggen zonder stevige ondergrond en wateroverlast wordt alleen opgelost met een goede drainage. Na de grondwerkers zijn de stratenmakers aan de beurt. Vervolgens worden de schuttingen, tuinhuizen en andere bouwwerken geplaatst en zorgt de elektricien voor de verlichting. Tot slot zorgen de plantenspecialisten voor een mooie beplanting van je tuin.

Genieten
En dan is je tuin klaar. Maar ja, zoals we al hebben vastgesteld, het woord ‘klaar’ is niet van toepassing op tuinen. Gelukkig zijn de hoveniers van GroenRijk ook van harte bereid je tuin te onderhouden. Heb je er echt nooit meer omkijken naar. En hoef je alleen nog maar… te genieten. Kom langs op de stand van GroenRijk op de vt wonen&design beurs en laat je adviseren.

Ook interessant?