1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - Volg de verbouwing - Mark & Michelle kopen een nieuwbouwhuis

Mark & Michelle kopen een nieuwbouwhuis

Mark en Michelle hebben een nieuwbouwhuis gekocht. De komende maanden houden zij jou via deze site op de hoogte van alles wat ze daarbij meemaken. 

Even voorstellen

Wij zijn Mark (33) en Michelle (30) en we zitten midden in een verhaal waar we jullie heel graag van alles over willen vertellen. Wij hebben namelijk een nieuwbouwhuis gekocht!
Op de foto zie je ook onze (vaak) hele lieve kindjes Mees en Charlie. Dit avontuur zijn we deels ook voor hen aangegaan, omdat ze het bezoeken van woonwinkels echt supertof vinden 😉

Ongeveer 2 jaar geleden woonden we in een sfeervol en karakteristiek huisje (bouwjaar 1910) in het centrum van Alphen aan den Rijn, waar we absoluut niet weg wilden! Maar zo’n ‘oud’ huis komt elke zomer (én winter) wel met iets dat aangepakt moet worden. En als het huis er niet mee kwam, dan stond Michelle klaar met een lijstje!

Ik heb het natuurlijk altijd met liefde gedaan, maar als je een timmermansoog mist en twee linkerhanden hebt dan is het soms verstandig om naar andere mogelijkheden te kijken. Zeker toen Michelle haar walk-in closet moest opgeven voor een tweede babykamer.

Nieuwbouwhuis: kwestie van geluk

We hadden geen haast, maar hadden wel eisen. De meeste nieuwbouwprojecten die we destijds voorbij zagen komen waren er 13 in een dozijn en meestal aan de rand van ons dorp. Wij wilden het liefste een huis met iets speciaals. En plotseling kwam daar het Park 100 project voorbij met jáwel: heel toffe verandawoningen!

Dubbele winst, want de bouwgrond ligt vlak achter ons oude huis. Net niet aan de oever van de Oude Rijn.
Maar wat bleek? We waren dus niet de enige die zich lieten verleiden op de informatieavond van de makelaar. We lieten ons zelfs vertellen dat er meer dan duizend inschrijvingen waren binnengekomen voor 100 woningen, dus hoe groot is de kans?

Michelle was alleen de plattegrond in haar hoofd al aan het inrichten, dus ik moest een strategie bedenken om haar niet teleur te stellen. Onze eerste keuze werd daarom een tussenwoning, dus niet een hoekwoning of een woning met een puntdak. In de hoop dat anderen zo stom zouden zijn om dit wel te doen.

En ik weet niet of het mijn strategie was die geholpen heeft, maar de dag dat we te horen kregen dat we waren ingeloot was magisch. Toevallig waren we met z’n allen samen toen we werden gebeld, dus dat was natuurlijk gelijk een feestje waard!

Heel veel regelen

Alhoewel de eerste hobbel was genomen en we heel veel geluk hadden, moesten er vanaf toen keiharde zaken geregeld worden!
Een nieuwe hypotheek bijvoorbeeld, maar kunnen we het wel betalen? Hoeveel extra kosten komen erbij?
Ons geliefde oude huis moest in de verkoop, maar wat is het geschikte moment om dit te doen? En raakt het überhaupt wel verkocht?
Zowel onze financieel adviseur als de makelaar maakten zich geen zorgen, maar wij wel! Want het is gewoon allemaal heel erg spannend.

Klaar voor de start

De bouw van het project is uiteindelijk in september (2017) begonnen en de prognose van oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2018. Eén ding kan ik je vertellen, het kan ons niet snel genoeg gaan.

Vinden jullie het leuk om ons nieuwbouwtraject te volgen? Volg vt wonen&design beurs dan op Facebook. Er zullen de komende weken nog meer blogs en vlogs verschijnen waarin we jullie van alles op de hoogte zullen houden. Binnenkort staat sowieso alvast de eerste kijkdag gepland. Tot dan!

LEES HIER BLOG 2: het financiële plaatje

Of bekijk aflevering 1 van de videovlog:

Heb je zelf een oud huis gekocht en wil je tips van anderen? Anneleen en Ruby vertellen je alles over de verbouwing van hun jaren 30 woning.

Ook interessant?