///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - lamp vermomd als boomstam

lamp vermomd als boomstam

Een lamp middenin je geliefde tuin? Liever niet, zal je misschien zeggen. Maar ja, ’s avonds en ’s nachts kan wat buitenverlichting  goed van pas komen. Een noodzakelijk kwaad dus.
Of… hoeft het zo kwaad niet te zijn? En kan een buitenlamp zelfs iets toevoegen aan de weelderige pracht van jouw tuin?

Camouflage
Als je de Daytonight-lampen van Dutch Botanics hebt gezien, zal je dat laatste volmondig beamen. Vriendelijk vermomd als boomstammetjes, lijken ze op het oog een natuurlijk onderdeel van je tuin. Pas als het donker wordt, ontdek je dat er meer aan de hand is. Want dan geven die boomstammetjes ineens licht!

Herbestemming voor bomen
De lampen hebben allemaal een verschillende vorm, die is bepaald door de boom waaruit zij zijn gemaakt. De bomen zijn de afgekeurde exemplaren van het Bomencentrum Nederland, een producent van straat- en laanbomen. Voorheen werden die genadeloos versnipperd, maar nu krijgen zij dus een eervolle herbestemming als buitenlamp.

Free energy
De lichtbron, een bescheiden zachtgeel lampje, zit in de boomstam verstopt. Hij werkt op een longlifebatterij, die gratis en voor niets wordt opgeladen door zon- en daglicht. De levensduur is circa vijfduizend uur, oftewel ruim acht jaar. Je kunt je voorstellen wat een kosten en energie je daarmee bespaart!

Flexibel
Maar behalve zijn zuinigheid en milieuvriendelijkheid heeft de Daytonight nóg een groot voordeel: omdat bekabeling niet nodig is, is de lamp heel gemakkelijk plaatsbaar en vérplaatsbaar. Dus als je hem bij nader inzien toch niet mooi vindt staan tussen de rozen, dan zet je hem gewoon onder de rododendron of bij de vijver.

Flonkerende sterren
Veel bescheidener worden buitenlampen niet gemaakt. Veel charmanter trouwens ook niet. Want hoe magisch is het dat terwijl de sterren aan de hemel verschijnen, er in je tuin ook ineens van alles begint te flonkeren?

Ook interessant?