///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Keuken - Iconische koelkast kreeg een make-over

Iconische koelkast kreeg een make-over

Echte iconen zijn het, de koelkasten van Smeg. Het tijdloze design maakte van een functioneel product een meubelstuk dat gezien mag worden. Daar komen nu drie mooie trendkleuren bij én de koelkast onderging van binnen ook een make-over.

Het is misschien wel één van de meest herkenbare keukenapparaten ter wereld: de FAB28 en de FAB32 koelkasten van Smeg staan bekend om het creatieve en stijlvolle ontwerp. De koelkasten zijn verkrijgbaar in veel verschillende versies, zoals Union Jack of het model Blackboard (waar je echt op kan schrijven), en in vijftien prachtige kleuren. Daar zijn nu de kleuren Taupe, Emerald Green en Ruby Red aan toegevoegd.

Koelkast met karakter

Met z’n vintage uiterlijk is het een klassieker geworden die in ieder interieur past. En de koelkast in de stijl van de jaren ’50 steelt ook de show in menig reclame en film. Van buiten verandert de koelkast maar een beetje, van binnen zijn er juist veel nieuwe innovaties.

Perfecte mix tussen technologie en stijl

De glanzende chromen details benadrukken de zachte, ronde vormen en door de nieuwe smallere deurscharnieren zijn de twee typen koelkasten nu nog eleganter. Door de introductie van het Multiflow-systeem is koelen geoptimaliseerd. Het verspreidt de temperatuur evenrediger in het hoofdcomponent en in de fruit- en groentenlades. Zo wordt energieverlies voorkomen. 

Bovendien is er een 0 graden component toegevoegd, perfect om vlees en vis vers te houden. Ook is er een anti-ice back panel toegevoegd. Dit voorkomt het vormen van ijs in de koelkast. Aan beide zijden zijn er energiezuinige ledlampen geplaatst, zodat elke hoek goed belicht wordt. Dankzij deze technische aspecten kregen de twee een beoordeling met A +++, de meest efficiënte energieklasse. De adviesprijs van de FAB28 is trouwens 1379 euro en de adviesprijs voor FAB32 is 2049 euro.

PS In 2019 worden deze nieuwe innovaties ook op de andere typen (FAB5, FAB10, FAB30 en de FAB50) uitgevoerd.

Made in Italy

Smeg is een Italiaans familiebedrijf dat design keukenapparatuur produceert. Al meer dan zestig jaar staan de producten van het bedrijf bekend om het elegante en smaakvolle ontwerp, vaak gemaakt in samenwerking met beroemde architecten. 

Kom naar de stand van Smeg op de vt wonen&design beurs. Boek snel je kaarten.

Ook interessant?