vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - DESIGN OP DE VT WONEN&DESIGN BEURS - Een badkamer als in een hotel

Een badkamer als in een hotel

Stel je eens voor: zo’n strak vormgegeven wastafel, zoals je ze meestal alleen maar ziet in hippe designhotels, in je eigen badkamer … Een droom? Ja, maar dan wel één die je kunt waarmaken. In de badkamers van hotel Blue in Nijmegen spotten wij namelijk een fantastische, minimalistische wastafel. En het mooiste is: hij is gewoon te koop! Zo kan je thuis elke dag genieten van dat weldadige hotelgevoel.
In het hartje van Nijmegen opende onlangs het hippe hotel Blue, een bijzonder hotel met een kosmopolitische uitstraling. Ontwerper Eric de Bruijn (Egoista) tekende voor het volledige interieur van Blue, van elk detail in de kamers tot aan de indrukwekkende muurschildering achter de bar. Samen met Lammert Moerman van JEE­O ontwikkelde hij ook een wastafel speciaal voor de 35 badkamers van Blue: de JEE­O by DADO blue basin.

Maximaal minimalisme gevangen in een wastafel
De vrijstaande wastafel is maximaal minimalistisch. Van voren oogt hij massief, maar van boven valt de slanke lijn en de diepte van de wastafel op. Dat lijkt fragiel, maar doordat de wastafel volledig bestaat uit een keihard composietmateriaal, is hij allesbehalve breekbaar. Daarbij voelt dit materiaal zijdezacht aan, wat dat weldadige gevoel van hotelluxe alleen maar versterkt. Wat fijn dat deze wastafel gewoon voor je eigen badkamer verkrijgbaar is! Zo kan je elke dag genieten van je eigen kleine wellness.

Innovatief design
JEE-O is in 2004 opgericht door concept­ en productdesigner Lammert Moerman. Zijn badkamercollecties vallen op door hun minimalistische design en kosmopolitische karakter. Geen wonder dat het innovatieve merk internationaal geliefd is. Het is in dertig landen verkrijgbaar en heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar vele hotels en resorts over de hele wereld, van de Dominicaanse republiek tot de Malediven.

Vruchtbare samenwerkingen
Naast de eigen collecties zet JEE­O overtuigd in op co-producties met andere kunstenaars, ontwerpers en ondernemers. Behalve met Egoista werkte Lammert Moerman eerder al samen met het Amsterdamse ontwerpduo Grand & Johnson. Met het resultaat van deze samenwerking, de stoere, industrieel ogende soho-collectie, sleepte JEE-O zelfs een Red Dot Award en een German Design Award in de wacht.

Ervaar de wastafel zelf
Natuurlijk is de JEE-O by DADO blue basin te bewonderen op de vt wonen&design beurs van 27 september t/m 2 oktober in de RAI Amsterdam.

Ook interessant?