vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - ENERGIEBESPAREND BLUETOOTH DOMOTICASYSTEEM

ENERGIEBESPAREND BLUETOOTH DOMOTICASYSTEEM

We zijn gewend om onze verlichting traditioneel te schakelen en te dimmen. Maar we kunnen het onszelf ook nog makkelijker maken. En dat dankzij Bluetooth.

Een dynamisch team techneuten in Finland ontwikkelde het Casambi-systeem: een compleet, efficiënt en energiebesparend domoticasysteem gebaseerd op Bluetooth. Met een (gratis) app en andere inmiddels ‘gewone’ schakelaars bestuur je je verlichting draadloos, terwijl je die ook nog steeds traditioneel kunt blijven schakelen en dimmen.

Dag dure server en WIFI!

De Casambi-app werkt op alle Android- en IOS Smart-devices, zoals Samsung, iPhone, iPad etcetera. Je hebt geen dure server nodig en ook een WIFI-netwerk is overbodig. Veel merken verwerken het systeem in hun producten. Wil je die uitbreidingen, dan kun je zelfs een dure installateur vergeten: het Casamibi-systeem herkent een uitbreiding van elektrische Casambi-componenten onmiddellijk en voegt deze toe aan je netwerk.

Aanwezigheidssimulatie

Het systeem kent ook een aanwezigheidssimulatie tijdens je vakantie. Door middel van een technisch foefje binnen het Casambi-protocol kun je je elektronische beveiliging aan het netwerk koppelen. Dit betekent dat op het moment dat je je alarm aanzet er automatisch – tijdens vooraf ingestelde tijden – enkele lichtscenes worden bediend. Ben jij op vakantie, dan lijkt je huis gewoon bewoond.

Nog twee plusplunten. Eén: het Casambi-netwerk kun je ook bedienen met je Apple Watch. Handig om met het duimwieltje hiervan de verlichting van je hele huis op en neer te dimmen. En twee: bij andere (vaak heel dure) netwerken ‘valt je hele huis uit’ als de server uitvalt. Dat is bij het Casambi-systeem niet het geval. 

Kijk voor meer informatie op www.art4light.nl

Ook interessant?