1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand via site en socials 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - Duurzame warmte: verwarmen met pellets

Duurzame warmte: verwarmen met pellets

Toe aan een nieuwe manier om je huis te verwarmen? Vervang jouw verwarmingssysteem dan door een pelletketel van BlueBurn. Deze installaties zijn heel duurzaam, zijn zuinig en, niet onbelangrijk, heel betrouwbaar. 

Pellets zijn samengeperste houtsnippers en een goed alternatief voor propaan, gas en elektriciteit als brandstof om je huis en tapwater te verwarmen.

Een ketel met pellets in huis

Hoe het precies werkt? Een pelletketel kan probleemloos worden aangesloten op een bestaande centrale verwarmingsinstallatie. Deze vorm van verwarming is geschikt voor radiatoren en ook voor vloerverwarming. Ben je een van de bofkonten die binnenkort gaat bouwen? Dat brengt handige opties met zich mee: dan kun je namelijk meteen een pelletketel integreren. 

Van Oostenrijkse makelij

Het bedrijf Bijvoet Energie is importeur van duurzame warmte-installaties, waaronder de pelletketel BlueBurn. Het systeem is gebaseerd op de technologie van de Oostenrijkse fabrikant ÖkoFEN. Het zorgt voor de verwarming en warm water voor je sanitair. 

Deze ketel is voordelig en heel simpel in gebruik. Een pelletketel van BlueBurn werkt bijvoorbeeld helemaal automatisch. Denk aan het aanvoeren en ontsteken van pellets, het reinigen van de warmtewisselaar en het regelen van de temperaturen. Dat is nog eens handig.

Als je meer vermogen nodig hebt

Wist je trouwens dat ÖkoFEN naast die handige pelletketels voor in huis, ook toestellen heeft met een groter vermogen? Perfect voor het verwarmen van hotels, sporthallen en bedrijfsgebouwen. Iedere installatie en situatie is verschillend. Heb je vragen over jouw renovatie- of nieuwbouwproject? Breng dan een bezoekje aan de showroom! 

Of kom naar de vt wonen&design beurs en bekijk alle noviteiten op het gebied van duurzaam wonen! 

Ook interessant?