vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Raambekleding - Dutch Design: gordijnen van papier

Dutch Design: gordijnen van papier

Gordijnen zijn de kleren van je huis. Net als kleren beschermen ze tegen kou, zon en opdringerige blikken en net als kleren vertellen gordijnen van alles over je persoonlijkheid en stijlgevoel. Het enige verschil is dat je meestal niet voor elk seizoen andere gordijnen hebt. Maar als je verschillende soorten gordijnen slim met elkaar combineert, heb je alles wat je nodig hebt om de seizoenswisselingen en de verschillen tussen dag en nacht het hoofd te bieden. En, weet je wat? Zo’n combinatie staat vaak prachtig! Kies bijvoorbeeld mooie kamerhoge gordijnen van stof en combineer die met de papieren vouwgordijnen van JASNO. Dan heb je echt een plaatje!

De JASNO folds, zoals ze heten, zijn niet zomaar vouwgordijnen. Ze zijn namelijk gemaakt van geweven papier, wat de gordijnen een stoere en duurzame uitstraling geeft. Bovendien zorgt het voor een schitterende lichtfiltering, die je huis van een heel mooie gloed voorziet.

Verduistering
Hoe sterk de lichtinval is, is afhankelijk van de variant die je kiest. Met de semi-transparante, lichtdoorlatende versie blijft het natuurlijk een stuk lichter in huis dan met de dim-out variant. Op de beurs introduceert JASNO de black-out versie. Deze verduistert volledig en is dus ideaal voor de slaapkamer.

Simpel en strak
Wist je dat je met JASNO folds meteen een sterk staaltje Dutch Design in huis haalt? Het was studio Daphna Laurens die in 2012 de opdracht kreeg om na te denken over de restyling van de bestaande raamdecoratie. Het simpele, strakke en eigentijdse ontwerp van de JASNO folds zijn het resultaat.

Wellicht het opvallendste aan de folds zijn de houten latten. Deze zijn verkrijgbaar in zes kleuren, evenals het papier. Als je een rustige uitstraling wilt, kies je voor het hout dezelfde kleur als voor het papier. Maar je kan natuurlijk ook gaan voor een bijzonder contrast.

Veilig voor kinderen
Je moet er toch niet aan denken dat je kind verstrikt raakt in de lus van het optrekkoord of de bedieningsketting! Daar moeten ze JASNO ook niet aan denken. Daarom ontwikkelden ze een kindveilige hanger die nu standaard is bevestigd aan de bedieningsketting van de JASNO folds. Die zorgt ervoor dat de ketting wordt doorgesneden zodra er druk ontstaat in de lus.

Ook interessant?