vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - Creëer jouw droomkeuken

Creëer jouw droomkeuken

Een nieuwe keuken. Dat mag je met recht een grondige verbouwing noemen. Want hoe verleidelijk het ook is om alleen na te willen denken over de kleur van de deuren en het soort greepje, komt er bij een nieuwe keuken heel heel veel kijken.

Te beginnen bij het begin; de indeling. Als je namelijk voor een andere indeling gaat, moeten al het leidingwerk en de elektrapunten worden verlegd. Ben je tevreden met de huidige indeling, of wil je die juist helemaal anders? Waar wil je de kasten en wat ga je erin zetten? Hoe groot moet de koelkast zijn en wil je ook ruimte voor een diepvries?

Bedenk ook of je een leefkeuken wilt, of een keuken waarin je een sterrenmaal kunt bereiden. Hulp bij het ontwerpen van de indeling van je keuken is bijna een ‘must’. Vraag een keukenadviseur om met je mee te denken. Op de vt wonen&design beurs kun je terecht bij verschillende aanbieders van keukens.

Extra speciaal
Wil je écht iets speciaals? Een keuken die helemaal is afgestemd op jouw wensen en die verder niemand heeft? Kies dan voor een keuken op maat. Op de vt wonen&design beurs vind je meubelmakers die graag met je meedenken. Nadat je op papier hebt laten zetten hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien kan het grove werk beginnen. Het sloopwerk kun je zelf doen of uitbesteden. Tip: is je oude keuken nog netjes? Probeer hem te verkopen op Marktplaats.

Verwelkom de loodgieter
Nadat de oude keuken is weggehaald en eventuele wand- en vloertegels zijn verwijderd, is het tijd om leidingwerk, elektra en ventilatiekanalen op de juiste plek aan te laten leggen. Een klus voor de vakman!

Vergeet de vloer niet
Als je oude keuken is weggehaald en de keuken helemaal leeg is, is het moment gekomen om de vloer te leggen. Tegels zijn een voor de hand liggende keuze in de keuken, maar ook een laminaat- of houten vloer zijn mogelijk. Laat je goed adviseren en kies een vloer die tijdloos is, je eerstvolgende keukenverbouwing laat als het goed is wel weer een jaar of 10 op zich wachten. Tot die tijd wil je natuurlijk wel verliefd blijven op je keukenvloer.

Strakke muren
Afhankelijk van de staat van de muren, kun je nu de muren stuken. Ga jij vervolgens voor een frisse kleur, behang of ga je voor iets compleet anders? Een vakman levert snel en gegarandeerd goed werk. Vraag vooraf bij diverse partijen een offerte aan, zodat je die kunt opnemen in de financiering van de keuken.

Opbouwen
De leukste fase van de verbouwing breekt aan: je kunt gaan opbouwen. De kasten kunnen worden geplaatst. Bij het ontwerp van de keuken is alles netjes ingemeten, dus de kasten zouden probleemloos in de ruimte moeten passen. Als de kasten stevig aan de muur zijn verankerd kan het aanrechtblad bevestigd worden en alle keukenapparatuur, de wasbak en de kraan geplaatst worden. Afkitten, schoonmaken en dan…genieten.

Money talk
Een nieuwe keuken kan een aardige kostenpost vormen. Niet iedereen heeft die ruimte op zijn spaarrekening en bij aankoop van een andere woning, kun je in de hypotheek geen budget opnemen voor een verbouwing als deze. Een keukenverbouwing kan best aangrijpend zijn. Helemaal als je de indeling grondig wilt gaan veranderen.

Misschien schiet het soms zelf door je hoofd dat het misschien wel slimmer is om te gaan verhuizen. Met de ‘verbouwen of verhuizen’- test weet je wat je te doen staat: verbouwen of verhuizen. Deze test wordt mede mogelijk gemaakt door financieringsmaatschappij Findio, hoofdsponsor van de beurs. Ga hier direct naar de test.

Ook interessant?