1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - BADKAMERKERAMIEK MET DESIGNERS-ALLURE

BADKAMERKERAMIEK MET DESIGNERS-ALLURE

De ontwikkelingen op badkamergebied zijn niet te stuiten. Er komen steeds meer prachtig vormgegeven en innovatieve ontwerpen op de markt. De liefhebber kan z’n geluk niet op!

Gespecialiseerd in complete high-end badkamers is Laufen. Dit Zwitserse bedrijf produceert keramisch sanitair, wellness (badkuipen, douchebakken en meer) en kranen. Allemaal even doordacht en vaak ook innovatief.

Bekroond douchetoilet

Een van de nieuwste Laufen ontwerpen is Cleanet RIVA, een douchetoilet dat onderscheiden is met een belangrijke design-award. En terecht, want het toilet draait volledig om hygiëne, terwijl het de uitstraling heeft van een ‘gewoon’ designtoilet. De veelzijdige douchefuncties zijn in de volledig gesloten keramische ‘body’ verborgen. Alleen de roestvrijstalen knop aan de zitting verraadt het extra comfort.

SaphirKeramik: stevig, strak en flinterdun

Bekend staat Laufen ook om zijn SaphirKeramik. Een innovatieve keramiek die de hygiënische voordelen van traditionele badkamerkeramiek combineert met een opvallende stevigheid, strakheid en vormgeving. En dit alles dankzij de toevoeging van korund: een natuurlijk en kleurloos mineraal dat ook in de natuur voorkomt.

Laufen gebruikt SaphirKeramik als aanvulling op bestaande materialen en mogelijkheden. Als designs erom vragen, want er kunnen wanden en strakke hoeken/rondingen van slechts 1 tot 2 millimeter mee worden gecreëerd. Dit levert preciezere en dunnere ontwerpen op, terwijl er tegelijkertijd met minder materiaal meer binnenruimte wordt gewonnen.

Collectie van Marcel Wanders

Laufen werkt ook samen met designbedrijven als Kartell en Alessi en internationaal gerenommeerde ontwerpers. Nu is onze eigen Marcel Wanders aan de beurt. Met zijn gedrevenheid en creativiteit ontwierp hij een collectie in klassieke stijl, met bohemien-invloeden én een cosmopolitan attitude. Ofwel, volgens Laufen: elegante, actuele ontwerpen die tot klassiekers zouden kunnen uitgroeien.

Kijk voor meer informatie op www.laufen.nl

Ook interessant?