Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Vloeren - Woonbeton: voordelen van een gietvloer

Woonbeton: voordelen van een gietvloer

Betonlook is niet meer weg te denken uit een modern interieur. Snappen we helemaal, want het is tijdloos, stijlvol en lekker luxe. Om maar wat te noemen. Twijfel je nog over de voordelen van zo’n mooie gietvloer? Deze specialist somt nóg vijf voordelen voor je op! (En alvast drie tips om hem te onderhouden).

Een nieuwe vloer of wandafwerking kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Daarom wil je een betrouwbare partij met verstand van zaken. Bruizt is een kwaliteitsmerk en specialist op het gebied van beton ciré vloer- en wandafwerking, woonbeton, gietvloeren en metalstuc. Het bedrijf helpt je graag bij het kiezen van de juiste afwerking, look en kleur, zodat het precies past bij jouw interieur en woonwensen.

Woonbeton van Bruizt is een cementgebonden gietvloer die je interieur een stoere basis en eenluxe uitstraling geeft. Het is perfect te combineren met een industrieel interieur met robuuste meubels en onafgewerkte materialen. Of wat dacht je juist van een match met een landelijk interieur en natuurlijke materialen?

Dit zijn de voordelen van zo’n mooie gietvloer:

1 Zonder naden
Door de naadloze afwerking heb je nooit meer last van vieze voegen of vochtproblemen.

2 Sterk en slijtvast
Woonbeton is een gegoten betonlaag die tegen een stootje kan en is daardoor heel geschikt voor woonkamers, keukens en verschillende bedrijfsruimtes.

3 Geschikt voor vloerverwarming
Woonbeton van Bruizt is geschikt voor vloerverwarming. Het geleidt de warmte zelfs zo goed dat de verwarming iets lager kan.

4 UV-bestendig
De betonvloeren van Bruizt zijn volledig UV-bestendig en kleurvast.

5 Onderhoudsvriendelijk
Woonbeton is een naadloze en egale vloer die zeer makkelijk is te reinigen met bijvoorbeeld een swiffer of stoomreiniger.


Woonbeton aanbrengen: hoe werkt dat eigenlijk?

Het aanbrengen van woonbeton kan op elke ondergrond en in elke ruimte. De betonlaag wordt opgegoten en op een sierlijke manier uitgesmeerd, zodat er een levendig geheel ontstaat. Het materiaal bestaat uit water, mineralen en cement. Daarnaast zijn pigmenten toegevoegd die de kleur van het woonbeton bepalen. De structuur van de vloer wordt bepaald door de manier waarop de vloer wordt opgeschuurd tussen de verschillende lagen. Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk.

Handige tips voor het onderhoud

Reinig de vloer regelmatig met ph-neutrale reinigingsmiddelen. Gebruik geen chloor of bleekmiddelen. Voorzie poten van meubilair van kurk of viltjes en rollend meubilair van zachte wieltjes en vervang deze op tijd. Vermijd direct contact met chemicaliën als waterstofperoxide en ammoniak, die bijvoorbeeld voorkomen in haarverf. Zo houd je je gietvloer namelijk zo lang mogelijk mooi!

Kom je ook naar de vt wonen&design beurs? Daar vind je Bruizt natuurlijk ook. Bestel snel je kaarten!

Ook interessant?