1 t/m 31 oktober 2020 | via website en social kanalen 1 t/m 31 okt 2020 | via website en social kanalen
Home - Keuken - Dit fornuis is onmisbaar als je van koken houdt

Dit fornuis is onmisbaar als je van koken houdt

Kok, stoven, grillen of bakken: het kan met een Stoves, een fornuis dat je helemaal zelf samenstelt. Een vleugje Britse charme in een modern jasje.

De fornuizen van Stoves passen door hun unieke uitstraling in elke keuken. Of je nu voor een keuken in een landelijke stijl gaat of juist voor een moderne, industriële look. Koken in stijl dus. For the love of cooking, zoals de makers zeggen. Het merk Stoves kent namelijk een rijke traditie als familiebedrijf in het noorden van Engeland. Nu, ruim negentig jaar later, worden de fornuizen nog steeds met de hand gebouwd. Traditioneel, vanuit vakmanschap en met liefde voor het vak en oog voor ieder detail. Het resultaat is een vleugje Britse charme in een modern jasje.

Zelf je fornuis samenstellen

De fornuizen bevatten veel innovatieve technieken en functionaliteiten. Maar: de techniek staat helemaal in dienst van het oogstrelend design. In een paar stappen stel je zelf het fornuis samen dat in jouw keuken en bij jouw kookwensen past.

De eerste stap is het bepalen van de stijl. Type Richmond past altijd bij een landelijke, industriële of stoere stijl dankzij z’n authentieke uiterlijk en Britse flair. Een echte aanwinst in iedere keuken! Het andere fornuis, Sterling, heeft een meer strakke, moderne uitstraling en is stoer, robuust en solide. Mixen en matchen mag ook, want over smaak valt tenslotte niet te twisten. 

Klaar? De volgende stap is het bepalen van de afmeting. Ga je voor 90,100 of 110 centimeter? Al vanaf die eerste variant wordt koken kokkerellen, maar ga je voor groter dan komt er meer ovenruimte bij en is er ruimte voor extra kookpitten. 

Kleur bekennen

Voor de derde stap kies je een gas- of juist inductieuitvoering, gevolgd door de vierde stap waarbij je de kleur bepaalt. Het fornuis Sterling komt in een zwarte of een roestvrijstalen-uitvoering voor een moderne, strakke uitstraling. Met Richmond kun je een statement maken en uit veel RAL-kleuren kiezen. Is mint-groen de kleur van je keuken? Of mag het nog meer uitgesproken zijn met bijvoorbeeld knalroze? Alle kleuren van de regenboog zijn leverbaar. Als je trouwens op een gegeven moment op de kleur bent uitgekeken, dan kunnen de originele zwarte of crème-kleurige deuren weer teruggeplaatst. Of bestel een extra set deuren in een andere trendy kleur voor een mini-make-over.

Multifunctioneel type

Na deze vier stappen hoef je alleen nog te kiezen of je voor een basic variant gaat of juist voor de luxe versie. Het verschil zit hem in de extra’s. Beide fornuizen, Sterling en Richmond, hebben uitgebreide functies die de ovens zeer multifunctioneel maken en veel meer kunnen dan elk ander fornuis. Een paar voorbeelden? Denk aan een broodrijsfunctie, pizza-, sudder-, ontdooistand en ook aan een circulatiegrill en 3D-heteluchtoven (voor een gelijkmatige temperatuur).

Zo’n solide fornuis van Stoves is het centrale hart van je keuken. De plek waar je graag vrienden en familie ontmoet en van de lekkerste gerechten voorziet. Kijk voor meer info op fortheloveofcooking.eu of kom naar de vt wonen&design beurs. Boek snel je kaarten!

Ook interessant?