vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Slim en duurzaam huis - Toekomstbestendig verwarmen

Toekomstbestendig verwarmen

Overal in de kamer een behaaglijk gevoel, lekker warm en comfortabel, zonder dat radiatoren in het zicht staan? Kies voor dit systeem vloer- en wandverwarming. Daarmee bespaar je op energie.

Een huis verduurzamen, je hoort het steeds vaker, maar betekent het nou eigenlijk? Groener? Minder energie verbruiken? Bij WARP Systems hanteren ze de term: toekomstbestendig verwarmen. Daarmee bedoelen ze het creëren van de beste oplossing voor het verwarmen en koelen van een huis of kantoorpand, voor nu én met het oog op de toekomst. 

Toekomstbestendig verwarmen

Het bedrijf produceert toekomstbestendige watergedragen vloer-, wand- en plafondverwarming en -koeling.

Het voordeel van vloerverwarming? Het verwarmt je huis gelijkmatiger dan radiatoren. Daardoor is deze vorm van verwarming energiezuinig. Je kunt de watertemperatuur lager instellen dan in het geval van radiatoren, Dat scheelt je stookkosten. Met de twee verwarmingssystemen van WARP Systems bespaar je bovendien op energie. 

Het SpeeTile (natbouwsysteem) is zeer geschikt voor vloer-, wand- en plafond. Het systeem wordt op de vloer afgewerkt met een egalisatiemortel. Gebruik je het op een wand of het plafond? Dan verdwijnt het systeem in de stuclaag.

Het SpeeTherm (droogbouwsysteem) bestaat uit vloerplaten (EPS) waarin aluminium profielen worden gelegd. Het systeem wordt droog verlegd en kent dus een heel schone manier van verwerken. Het is licht en kan daardoor ook op minder stabiele vloeren worden geplaatst. Het systeem is geschikt voor afwerking met een zwevende vloer, zoals een laminaat- of parketvloer. 

Dunste in hun soort

Deze systemen zijn de dunste in hun soort en liggen dicht onder de oppervlakte. Dat betekent dat ze snel opwarmen en dat je kamer snel op temperatuur is. Omdat de systemen zo dun zijn, komt de vloer maar 1,5 centimeter hoger te liggen. Fijn als basis voor een strak en eigentijds interieur. Binnen een dag zijn de systemen geplaatst, eenvoudig en snel. Zonder overlast, omdat er niet gefreesd hoeft te worden. 

Hoger rendement warmtepomp

De systemen zijn heel goed te combineren met duurzame, lage temperatuurverwarming zoals warmtepompen. Doordat het systeem zo vlak onder het oppervlakte ligt, kan de watertemperatuur lager ingesteld worden met als resultaat een hoger rendement van de warmtepomp.

Beide systemen zijn in combinatie met een warmtepomp ook als koelsysteem te gebruiken. Fijn in de zomer! Je stelt de watertemperatuur in op achttien graden en het water zorgt voor een koele vloer en een koel huis. 

 

Ook interessant?