1 t/m 10 okt toffe online happenings | 1 t/m 31 okt 2020 Oktober woonmaand 1 t/m 31 okt 2020 | online vt wonen&design beurs
Home - ALLES OVER (VER)BOUWEN - Italiaans design voor in de badkamer

Italiaans design voor in de badkamer

Minimalistische kranen, een bad, een douche en waskommen, geboren uit de gedachte dat water de vorm aanneemt van het object waar het zich in bevindt… Dat is de nieuwe Flow series van JEE-O in samenwerking met de Italiaanse topontwerper Brian Sironi. Italiaans design voor in de badkamer dus.

Kranen als zichtbare leidingen

Tot het water uit de kraan komt en vrij is om elke vorm aan te nemen, heeft het de vorm van de leidingen waar het doorheen stroomt. Die leidingen zie je zelden, ze zijn weggewerkt in muren en onder vloeren. Met de kranen uit de Flow series worden ze zichtbaar en lopen ze door tot in de badkamer.

Traditionele kranen bestaan altijd uit drie delen: handvat, tuit en het stuk dat deze twee verbindt. Dat maakt ze nogal mannelijk, vond Brian. Het was zijn wens om een vrouwelijke kraan te ontwerpen en daarom moest de tuit verdwijnen. Het resultaat is een vloeiende, zachte lijn kranen met ronde vormen, waar het water op een verrassende manier uit komt.

In dezelfde lijn: bad, douche en waskommen

Tijdens de ontwikkeling van de kranen ontstond de behoefte aan een complete badkamerserie, inclusief bad, douche en waskommen. Een uitdaging voor het Amsterdamse ontwerpduo Grand & Johnson, bekend van de Soho series. Het sanitair dat zij ontwierpen is in harmonie met de kranen en terecht onderdeel van de Flow series.

JEE-O in het kort

Het merk JEE-O, in 2004 ontsproten aan het brein van Lammert Moerman, brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. De kranen, vrijstaande baden en douches, en waskommen worden over de hele wereld toegepast. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend, maar toch verfijnd. De Flow series zijn daar een perfect voorbeeld van.

Kijk voor meer informatie op www.jee-o.com

Ook interessant?