///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Volg de verbouwing - Volg de verbouwing: De laatste loodjes?!

Volg de verbouwing: De laatste loodjes?!

Vanuit ons prachtige loft-achtige huis in hartje centrum Haarlem verhuizen wij binnenkort naar een dorp 5 km verderop. Wij hebben daar een jaren ’30 huisje gekocht (met tuin!) dat we groots, heel groots aan het verbouwen zijn. In deze blog delen wij onze ervaring met de verbouwing (en onze tips!). We laten je graag meekijken hoe wij van ons vervallen poppenhuisje een (hopelijk) prachtig familiehuis aan het maken zijn. En, we  beloven dat we alles laten zien, de leuke en minder leuke kanten. Zo ben jij vast voorbereid voor als je zelf in huis aan de slag gaat…

Het aftellen is begonnen
Nog twee weken en we kunnen ons nieuwe huis in. Of liever gezegd, we moeten ons huis uit! En aan zowel ons oude huis als ons nieuwe huis is dat nog niet te zien. Op een stapel verhuisdozen en een enkel meubelstuk na, is ons huidige huis nog prima leefbaar. Maar over precies twee weken moet alles, maar dan ook álles ingepakt zijn, zodat we alle spullen gaan verhuizen naar onze nieuwe woning.
In ons nieuwe huis zullen al deze spullen voorlopig nog niet op hun plek gezet kunnen worden want zoals het er in het nieuwe huis nu uitziet verwacht je nog niet eens dat het de komende twee maanden klaar zal zijn om ingericht te worden.

Vijf weken droogtijd
Hoe positief de aannemer ook is (en wij eigenlijk ook nog steeds wel), zullen er voorlopig geen afwerkvloeren gelegd worden. Het beton dat vandaag gestort wordt moet zeker vijf weken(!) drogen voordat er een houten vloer op kan. Maar ach, met wat mooie kleden op de vloer gaan we het toch alvast een beetje ons eigen ’thuis’ maken. En…we hebben gelukkig ons prachtige tuin. We hopen dat het mooie weer zich voortzet en dat we vooral in de tuin kunnen leven komende weken.

Snel beslissen
De adrenaline giert nu door onze lijven. We moeten zo snel allerlei beslissingen nemen: waar vinden we betaalbare fonteintjes voor de toiletten, welke vloer komt op de kinderkamers op zolder, hoe willen we de toiletten betegeld hebben, welk deurbeslag vinden we mooi en welke kleur moet het buitenschilderwerk krijgen?
Hoe moeten de inbouwkasten ingedeeld worden? Wat voor terrasklinkers gebruiken we? En ga zo maar door…

Oud & nieuw
Gelukkig wordt het heel mooi en kijken wij liever naar wat er al wél gebeurd is, dan naar wat er nog moet gebeuren. Er zijn veel kozijnen en ramen geplaatst en ook de dakkapel is bijna klaar. Zelf word ik altijd wat ‘kriebelig’ van té nieuwe materialen. Maar goed, bij ramen en deuren ontkom je daar niet aan als je voor kwaliteit en veiligheid kiest. We proberen het ’te nieuwe’ een beetje te camoufleren met de combinatie van warme of oude materialen. In de toekomst willen we bijvoorbeeld oude verweerde luiken tegen het kozijn aan de buitenkant plaatsen. En we zullen gebruik maken van veel planten rondom ons huis.

Onze inrichting in ons huidige huis bestaat veelal uit oude, gebruikte meubels, soms een beetje industrieel. We hopen het nieuwe huis met een groot deel van dit interieur een wat nostalgischer gevoel te geven. Bovendien hebben we een hele garagebox elders nog volstaan met gespaarde meubels en accessoires. Heerlijk om dat straks allemaal een plekje te kunnen geven. Wat kijken we dáár naar uit!

 

Ook interessant?