vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - GEEF JE HUIS EEN (SNELLE) METAMORFOSE - De chic van shutters

De chic van shutters

Bij shutters denk je misschien al snel aan de tropische oorden, luxe vakantiehuizen en epische films over vervlogen tijden. Dat neemt echter niet weg dat ze het in onze eigen Hollandse huizen ook meer dan fantastisch doen. Sterker nog: ze transformeren je huis tot een chic filmdecor waarin je haast sterallures zou ontwikkelen.

Meer dan zonwering
Shutters simpelweg zonwering noemen, is bijna oneerbiedig. Want hoewel ze er in eerste instantie voor bedoeld zijn, doen shutters veel meer dan alleen de zon weren. Ze regelen de lichtinval, beschermen tegen inkijk én, last but not least, ze maken van je huis een zeer elegante verschijning!

Tot op de millimeter
Bij Van Eyck shutters weten ze er alles van. Dit familiebedrijf uit Weert levert op maat gemaakte shutters, in iedere stijl en voor elk type raam. Ze worden tot op de millimeter op maat en geheel naar jouw wens geproduceerd. En vervolgens worden ze door de eigen vakmensen zorgvuldig bij jou thuis gemonteerd.

Licht en sterk
De shutters worden gemaakt van lindenhout of paulowniahout. Dit zijn lichte, sterke en duurzame houtsoorten en daardoor zeer geschikt voor de fijne lamellen en latjes waaruit de shutters bestaan.
Voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers, maakt Van Eijck kunststof shutters, die op het oog echter niet van de houten originelen zijn te onderscheiden. Voor een ruwere, industriële look of voor buitengebruik (onder een afdak) is aluminium een mooie optie.

Privacy in een handomdraai
Als de shutters eenmaal zijn geïnstalleerd, kun je de lichtinval in je huis met één simpele handbeweging regelen. Met de lamellen open versmelt de binnen- met de buitenwereld. Als je ze kantelt, maak je van je binnenruimte een wereld op zich: knus en privé. Maar geopend of gesloten, shutters hebben in elke toestand een onweerstaanbare uitstraling. Chic en relaxed tegelijk. Romantisch, maar ook strak. En bovenal: uiterst elegant.

 

Ook interessant?