vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Woonkamer - 4 originele manieren voor een brickwall 

4 originele manieren voor een brickwall 

Niets gavers dan zo’n oude stenen muur in huis! Het staat zo stoer en geeft toch warmte aan een industriële woonstijl. Zit er bij jou nou net niet zo’n prachtig laagje bakstenen achter het stucwerk? Geen nood! Daar hebben we een handige oplossing voor. 

Die oplossing komt in de vorm van Wall of Steen. Dit bedrijf geeft elke bestaande muur de stoere bakstenen-look die niet van echt te onderscheiden is. Je kiest zelf de vorm van de steen, de kleur en kleurencombinatie, net als de mate van verweerdheid. Ook de muur wordt gevoegd in de kleur die jij wilt. Voila, klaar is je brickwall.

Een bestaande muur krijgt de structuur van echte bakstenen, terwijl de muur maar maximaal 1,5 centimeter dikker wordt. De stenen zijn een natuurproduct en worden met de hand gemaakt en op een duurzame manier in een kas gedroogd.

Brickwall in huis

Een industrieel interieur wordt warm en sfeervol met een echte bakstenen muur. Maar een brickwall past ook perfect in een landelijk interieur. Door de eindeloze mogelijkheden van Wall of Steen creëer je precies de sfeer die jij wilt. 

Vier originele manieren

Inspiratie nodig voor je eigen brickwall? Dit zijn vier originele manieren voor het maken van zo’n muur:

1 Met een ‘scheur’ in het midden
Laat je bezoekers geloven dat de prachtige oude muur een origineel detail is in jouw huis. Metsel de stenen alsof er door de jaren heen scheuren zijn ontstaan.

2 Stoer met stuc
Voor een extra stoere look kun je een laagje stuc aanbrengen op een gedeelte van de muur. Zo lijkt het alsof jouw stenen muurtje dat geheime pareltje was dat tijdens een verbouwing geheel toevallig ontdekt werd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Weer een muur van Wall of Steen af! Droom jij ook van je eigen brickwall in jouw huis? Check onze site voor meer voorbeelden; wallofsteen.nl

Een bericht gedeeld door Wall of Steen (@wallofsteen) op

3 Maak plaats voor bijzondere items

Leuk: een uitstulping in de muur zorgt voor een bijzondere plek voor een opvallend item. Je hebt vast nog een bijzonder lampje, grappig plantje of dierbaar voorwerp dat een podium verdient.

4 Voor fans van landelijk
Wie graag voor een landelijk effect gaat, maakt zo’n mooie stenen muur als achterwand in de keuken.

Fotocredit: Jellina Detmar

Ook interessant?