vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Van een grote zolder naar gezellige slaapplek

Van een grote zolder naar gezellige slaapplek

Een grote ruimte op zolder omtoveren tot een fijne plek om te slapen: het is best een uitdaging. Gelukkig weet interieurontwerper Marie-Gon precies hoe je het aanpakt! 

Marie-Gon beantwoordt in de stories op onze socials regelmatig vragen van woonfans. Hoe je bijvoorbeeld styled met woonaccessoires of over het gebruik van kleur in huis. De leukste vragen zetten we hier nog eens in het zonnetje, met een extra uitgebreid antwoord! 

Vraag: hoe maak je van een grote zolder een gezellige knusse slaapkamer? 

Antwoord: ‘Om van een grote ruimte op zolder een gezellige slaapkamer te maken, zijn er een paar slimme tips. Durf bijvoorbeeld met donkere tinten te werken. Hierdoor wordt de ruimte intiem. Daarnaast is het ook slim om met veel textiel te werken. Ik herhaal: veel textiel. Dat zorgt namelijk voor die fijne, zachte sfeer. Je kunt bijvoorbeeld zelfs een tent (laten) maken op zolder!’ 

Even voorstellen: Marie-Gon

Wist je dat Marie-Gon inmiddels al meer dan 500 huizen en hun bewoners voorzag van interieur- en kleuradvies? Juist door deze ervaring komt ze altijd met praktische, maar ook herkenbare oplossingen. Daarnaast is Marie-Gon verantwoordelijk voor het look & feel concept van de vt wonen&design beurs. Zij bedenkt elk jaar hoe de beurs eruit kom te zien en weet precies welke stijlen, trends en kleuren daarin een rol moeten spelen. 

Misschien ben je haar ook al eens op de beurs tegen het lijf gelopen? Ze was er regelmatig te zien en horen met haar masterclasses, bijvoorbeeld over hoe je stijlen en smaken mixt. Ze was eerder ook op deze site te zien, bijvoorbeeld in toffe expertvideo’ s, en dus ook in de QA op onze socials.

Houd de stories op onze socials in de gaten voor de volgende Q&A met Marie-Gon!

Meer interieurtips van Marie-Gon:

Dit is de ideale kleur in de slaapkamer
Eetkamerstoelen: één stoel in verschillende kleuren of verschillende stoelen in één kleur?
Zo bepaal je de kleur van je gordijnen

Ook interessant?