vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Woonkamer - Waanzinnige interieurtrends voor je woonkamer

Waanzinnige interieurtrends voor je woonkamer

Is je woonkamer aan een make-over toe en ben je op zoek naar inspiratie? Of heb je altijd last van veranderdrang als het op je interieur aankomt? Laat je inspireren door een aantal mooie interieurtrends van nu! 

Trend: Duurzaam design

Duurzaam wonen is een trend die al even in opkomst is en steeds meer plek inneemt op het lijstje met interieurtrends. De trend is voor verschillende ruimtes in huis zichtbaar, zelfs in buitenruimtes. Denk bij duurzaam aan eerlijke producten die goed zijn voor mens en milieu. Kwaliteitsproducten met mooi design, een lange levensduur en gemaakt van duurzaam geproduceerde of hergebruikte materialen, zoals gerecyclede geryclede petflessen die gebruikt worden voor hoogwaardige meubelstoffen. Er zijn momenteel veel merken op het gebied van woninginrichting die duurzaam produceren en waanzinnig mooie producten maken.

Houd je ook zo van duurzaam design? Neem dan vooral ook een kijkje in de artikelen met duurzaam design. Zo schreven we al over duurzame meubelen en duurzame inrichting voor je woonkamer.

Je vindt er de mooiste, duurzame meubelmerken, zoals deze design inductiekookplaat van MAKUS  Dit bedrijf maakt namelijk inductiekookplaten in goed doordacht design, dat één geheel vormt met het ontwerp van de keuken.

Trend: Organische vormen, vloeiende lijnen 

Organische vormen en vloeiende lijnen zijn helemaal in trend. Denk bijvoorbeeld aan ronde en ovale tafels, een druppelvormige vaas of behang met vloeiende lijnen. Een bank met ronde vormen of een stoel met een rugleuning die je als het ware omarmt, oogt heel gezellig, helemaal als je ze in een zachte stof neemt. Als je ook een salontafel en een vloerkleed met rondingen toevoegt, ontstaat er een heel uitnodigend interieur. Grappig genoeg zijn meubels met ronde vormen perfect voor wie wat kleiner woont. Het oogt namelijk ruimtelijk. 

Kijk maar eens naar dit mooie plaatje van HelloChair en en zoek de organische vormen en vloeiende lijnen.

HelloChair

Trend: Groen doen

Een andere mooie trend is ‘groen’. In letterlijke zin, als in de kleur voor verf, behang en meubels, en in figuurlijke zin, door groen in de betekenis van duurzaamheid en ook in kamerplanten. Daarmee haal je buiten naar binnen. Je hebt veel decoratieve planten, kijk bijvoorbeeld eens bij Beautanic. Dit kamerplantenmerk kweekt hydroplanten in een speciaal hiervoor ontwikkelde kweekpot met ingebouwd watergeefsysteem. Ook heel fijn voor wie niet per se groene vingers heeft. Mooi meegenomen: groen is goed voor je gemoedstoestand. Combineer bijvoorbeeld met natuurlijke tinten en hout, zo ontstaat een prachtig plaatje. Deze trend zie je trouwens ook in buitenruimtes terug.

Beautanic

Trend: Natuurlijk kleurenpalet

Dit jaar zie je veel frisse, gedempte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan lichtblauw, olijfgroen en aardetinten. Ze zijn geïnspireerd op de natuur. Niet zo gek als je bedenkt dat we de laatste tijd veel tijd binnen doorbrachten. Door deze kleuren komt buiten als het ware naar binnen. Veel van die kleuren die je dit jaar ziet zijn gedempt van karakter. Toch zitten er ook een paar kleuren in het palet die eruit sprinten en heel levendig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een combi van blauw en paars en warme kleuren zoals kopergeel. Hoe je zo’n kleur toepast? Een mooie manier is ton-sur-ton. Gebruik verschillende tinten van een kleur op muren en voor meubels en accessoires.

Mogen we je trouwens een tip geven voor een prachtig product? De stalen deuren van GewoonGers ken je vast wel. De stalen deuren in zwart of grijs zie je geregeld in interieurs. Sinds kort heeft het bedrijf ook gekleurde stalen deuren, in maar liefst elf bijzondere kleuren. Waanzinnig mooi en helemaal in trend. Ga je bijvoorbeeld voor kiezelgrijs, olijfgroen of goud? Je stelt er zelf je eigen deuren samen.

GewoonGers

Zin in meer inspiratie voor je woonkamer? Hier vind je nog veel meer mooie interieurtrends en tips.

Ook interessant?