vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Vloeren - Nieuwe vloer nodig? Deze leg je wel heel snel en simpel!

Nieuwe vloer nodig? Deze leg je wel heel snel en simpel!

Op zoek naar een nieuwe vloer? En wil je zelf aan de slag zonder dat het je te veel klustijd kost? Met deze (o zo mooie) vloer ga je razendsnel te werk. Oh, en hadden we al gezegd dat je ook nog eens eindeloos kunt combineren met planken, tegels en kleuren?

Ervaring als vloerenlegger is niet nodig. Ingewikkelde apparatuur ook niet. Het innovatieve DreamClick-installatiesysteem van de Belgische vloerenfabrikant BerryAlloc zorgt er namelijk voor dat hun vloeren in een handomdraai liggen zonder eindeloos gepuzzel. Dankzij dit systeem installeer je deze vloer maar liefst tot twee keer sneller dan met een traditioneel kliksysteem. Je legt in een half uurtje zo’n 12 m². Of zelfs meer als je met zijn tweeën werkt: dan start je vanuit het midden van de kamer om zo samen naar buiten toe te werken.

Geen stof en gezaag

Het enige gereedschap dat je nodig hebt is een simpel stanleymes om de plank in de juiste vorm en maat te snijden. Dus geen stof en geen gezaag. En ideaal voor renovaties, je installeert de vloeren uit de twee collecties van het bedrijf, Pure en Style, zwevend op een bestaande vloer.

De vloer installeer je zo snel vanwege het zogenoemde 360°-systeem, waarmee je planken en tegels vanuit elke kant in elkaar klikt. Handig toch? In tegenstelling tot klassieke tand-en-groefsystemen, zijn de planken aan alle kanten voorzien van hetzelfde lockingsysteem.

Mix en match planken en tegels

Je hebt ook eindeloze mogelijkheden om verschillende kleuren, planken en tegels te combineren. Het kliksysteem zit rondom de planken en tegels. Ieder deel kan in iedere richting worden geplaatst. Dit verhoogt de creatieve mogelijkheden. Wil je een overgang van hout naar steen zonder gebruik te maken van een profiel? Check. Tegels met planken combineren? Check. Visgraat in de woonkamer, maar tegels in de keuken? Check.

Superstil en superstijlvol

Met de twee vinylcollecties van BerryAlloc, Pure en Style, heb je dan ook waanzinnig veel keuze om een vloer samen te stellen zoals jij het mooi vindt. Kies je voor Pure dan leg je superstille vinylplanken en -tegels in huis. Wist je dat dit zelfs de stilste vloer op de markt is? (Dag geluid, hallo stilte!). Er zijn 35 houtdecoren in planken en 13 decoren in tegelformaat. De planken kennen een uitgebreid palet aan tinten en passen bij iedere moderne woonstijl. De tegel zijn er in fraaie terrazzostructuren tot expressief zink.

Style geeft je vloer een natuurlijke uitstraling met designs en kleuren die het gevoel creëren van echt hout. Je ziet en voelt zelfs de structuur van hout. Er zijn 16 natuurgetrouwe houtdecoren, in naturel, lichte breiges, warme bruinen en moderne grijstinten. Tof: Style is waterproof en past dus ook prima in de badkamer of keuken. Mooi!

Een vloer voor elke leefstijl

Beide collecties bestaan grotendeels uit gerecyclede materialen en zijn zelf ook helemaal te recyclen. De vloeren zijn daarnaast ook eenvoudig in onderhoud en waterbestendig. Ze worden duurzaam geproduceerd en ze krijgen een levenslange garantie mee. Handig: je kunt via hun site trouwens een staaltje aanvragen. Zo kun je thuis bekijken welke vloer je het mooiste vindt.

Wij zouden het wel weten als we een nieuwe vloer zochten. En jij? Wil je meer weten of de collecties bekijken? Surf dan even naar www.berryalloc.com

Ook interessant?