///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Vloeren - Nearly new: vloeren met een tweede leven

Nearly new: vloeren met een tweede leven

tweede leven
Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer gaat het zeker niet alleen om het uiterlijk. Naast onderhoudskenmerken, geluidsisolatie en het gebruiksgenot speelt duurzaamheid, terecht, steeds een belangrijkere rol in de keuze.

Coretec Floors, je kent ze misschien wel van de vt wonen&design beurs, speelt in op dit scala aan behoeften. Hun watervaste, geluiddempende, 8mm dikke planken zijn zachter dan vinyl én zijn zwevend en droog te plaatsen. En dat laatste zorgt er voor dat de vloeren oneindig hergebruikt kunnen worden. Voilá, daar is het duurzame component, vloeren met een tweede leven.

Hergebruik of recycling?

Omdat de constructie van de  vloeren, die bestaat uit diverse materialen, zoveel energie vereist om te kunnen worden recycled, heeft het bedrijf een andere milieuvriendelijke oplossing bedacht om bij te dragen aan een duurzame wereld: inzetten op oneindig hergebruik.

Wie thuis een Coretec-vloer heeft liggen en kiest voor een nieuwe Coretec-vloer, kan bellen naar de vloerspecialist om zijn vloer gratis te komen ophalen. En dat is handig want: je spaart stortkosten (en gedoe) uit en krijgt een mooie korting op de aankoop van een nieuwe vloer. Jouw vloer krijgt via het Second Life platform een échte tweede kans. En daardoor werk je zelf dus ook mee aan een meer duurzame wereld.

Geen kleurverschil met nieuwe vloerplanken

Voor het reinigen van de gebruikte vloerplanken schakelt de vloerspecialist een maatwerk bedrijf in. Die gebruikt speciaal ontwikkelde bio producten om de gedemonteerde vloeren te reinigen die ervoor zorgen dat de gebruikte vloeren er als nieuw uitzien en er geen kleurverschil merkbaar is met dezelfde planken die nieuw in de winkel liggen.

Wil je meer informatie over dit bijzondere en duurzame initiatief? Check dan zeker even de website van Coretec.

www.coretecfloors.com

Ook interessant?