vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - vtwonen - Knappe kunst met houtskool

Knappe kunst met houtskool

Om eerlijk te zijn, zijn wij best wel fan van KUNSTBLOC. Dus schreven we al eerder over de prachtige houtskooltekeningen die Anca Blok maakt. Voor wie ze nog niet eerder zag, leggen we graag uit waarom we haar kunstwerken zo bijzonder vinden.

Een groot katoenen doek, een foto, krijt en houtskool: het is bijna niet te geloven, maar dit zijn de ingrediënten voor de bijzondere houtskooltekeningen die deze 27-jarige maakt. Ze is een gedreven jonge, ambitieuze kunstenares die haar passie is gevolgd en inmiddels drie jaar succesvol haar bedrijf KUNSTBLOC runt. Anca maakt houtskooltekeningen in opdracht die het leven van alle dag meerwaarde geven. De tekeningen zijn gebaseerd op de verhalen van haar klanten en zijn daarmee geheel persoonlijk en op maat gemaakt. Of het nou gaat om een portret, dier of bedrijfspand: met passie, ervaring, creativiteit en deskundigheid zorg ze voor een voyant kunstwerk dat in elk interieur past. Ze maakt de portretten voor particulieren en bedrijven.

Als basis voor de schilderijen van Kunstbloc wordt altijd gebruik gemaakt van een foto. Deze foto wordt nagetekend op het doek. Bijzonder, uniek en sprekend: het resultaat is meestal zelfs mooier dan het origineel. Belichting, scherpte en contrast zijn heel belangrijk voor het eindresultaat. Hoe beter deze zijn, hoe gedetailleerder het schilderij namelijk wordt.

Rijksmuseum

Haar grote houtskooltekeningen leveren haar steeds meer roem op. In 2019 werd een van haar kunstwerken namelijk geselecteerd voor de wedstrijd ‘Lang Leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum. Haar kunstwerk ‘De oude man’ werd geselecteerd uit maar liefst 8390 inzendingen. Voor dit kunstwerk liet Anca zich inspireren door de geschilderde portretten en etsen van Rembrandt. Het levensgrote portret was een opvallende verschijning tijdens de expositie, mede door het formaat en de ongebruikelijke techniek. Haar kunstwerk ontving ontzettend veel positieve reacties en werd opgepakt door diverse media.

vtwonen

Misschien ken je haar trouwens ook nog van de vt wonen&design beurs? Of misschien juist wel van het tv-programma van vtwonen ‘weer verliefd op je huis.’ Daar was ze in maart te zien, samen met haar mooie kunst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

Brievenbuskunst

Leuk om te weten: naast haar levensgrote houtskooltekeningen, maakt ze ook brievenbuskunstwerkjes. Dit is een persoonlijk schilderijtje met daarop een afbeelding van je dierbaren en wordt van een foto gemaakt. De afdruk in verf is bewerkt met houtskool. Zo kan je bijvoorbeeld opa en oma een schilderijtje van de kleinkinderen sturen of een vriendin een kunstwerkje van die fijne vakantieherinnering. Anca maakt op basis van de foto die je haar toestuurt een klein schilderij. Ze maakt daarbij gebruik van een ‘analoge afdruktechniek’: een combinatie van een afdruk in verf die bewerkt is met houtskool. Prachtig zijn ze!

Zo ziet dat eruit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door vt wonen&design beurs (@vtwonenendesignbeurs) op

KUNSTBLOC  is deelnemer van de allereerste online editie van de vt wonen&design beurs (van 1 t/m 31 oktober 2020). Ben jij er ook bij?

Ook interessant?