vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Kleine badkamer? 7x slimme tips

Kleine badkamer? 7x slimme tips

Heb je een kleine(re) badkamer dan je wellicht zou willen? Geen nood, want als je de ruimte slim benut, hoeft dat helemaal geen nadeel te zijn. Deze badkamerexpert voorziet je van 7 handige tips.   

De experts van X²O weten alles van badkamers en dus ook van een slimme inrichting voor kleinere badkamers. Zij hebben een paar handige tips voor je op rij gezet.

1. Ga voor wit

Een handige eerste tip: ga voor wit. Hoe meer je van de kleur in de badkamer hebt, hoe groter die oogt. Wil je contrast, dan zijn bijvoorbeeld zwart kraanwerk en zwarte accessoires de ideale match.

2. Begin bij het badkamermeubel

Geen badkamer zonder badkamermeubel. Als je de badkamer voor jezelf hebt, kies dan voor een eenpersoonsmeubel. Een asymmetrisch meubel biedt meer opbergruimte en meer plaats voor je favoriete producten. Is het bij jou juist altijd spitsuur in de badkamer? Kies dan voor de luxe van een tweepersoonsmeubel en compenseer met een iets kleinere douche. Er zijn trouwens ook zowel één- als tweepersoonsmeubelen beschikbaar met een plaatsbesparende diepte. Handig voor wat meer bewegingsruimte in je badkamer.

Goed om te weten: een staand meubel levert je tot de helft meer opbergruimte op, maar een zwevend meubel maakt schoonmaken eenvoudig en oogt luchtig, zodat je de ruimte minder vol lijkt.

3. Spiegelkast voor opbergruimte

Een mooie oplossing voor het creëren van opbergruimte in een kleine badkamer? Kies  voor een spiegelkast boven je wastafelmeubel. Zo zijn je dagelijkse spullen netjes uit het zicht opgeborgen en heb je ze toch meteen bij de hand.

4. Zorgeloos douchen

Een goede optie voor kleine badkamers is een douche met hoekinstap. Dankzij deze slimme opstelling bespaar je ruimte én heb je genoeg plaats om ontspannen te douchen. Wil je graag een inloopdouche? Met een beetje creativiteit lukt dat prima, in een kleinere badkamer.

Bij een glaspaneel kleiner dan 140 cm gebruik je trouwens het beste een deur of zijpaneel. Vanaf 140 cm kun je kiezen voor een open opstelling, zonder deur.

Om de ruimte groter te laten lijken, kies je best voor helder doucheglas. Doorzichtig glas breekt de ruimte niet en laat al het licht door.

5 Baden in luxe

Baden in luxe in een kleine badkamer? Met een inbouwbad kan je alle kanten uit omdat je het integreert in de badkamer. Een ideaal plekje voor je bad is bijvoorbeeld onder een hellend dak. Ook een ruimtebesparend hoekbad is een optie. De meeste hoekbaden zijn beschikbaar in een versie met linkse of rechtse hoek. Zo past je bad perfect in dat ene hoekje van jouw badkamer.

Kun je niet kiezen tussen een douche en een bad? Op een hoekbad met rechte rand monteer je simpel een badscherm. Zo creëer je in no-time je eigen bad-douche combinatie. Heerlijk!

7. Ga voor handige legplanken

Muren lenen zich perfect voor meer opbergplek. Wandplanken zijn handig én stijlvol. Hang een wandplank op een plekje waar geen kast past en stal er je mooiste producten uit. Liever geen wastafelblad vol tandenborstels, zeep en accessoires? Dankzij een elegant plankje boven of net naast de wasbak geef je je spullen een eigen plekje en schep je weer orde.

7. Warme handdoeken

Handdoekradiatoren zijn vooral ontworpen om efficiënt handdoeken te drogen. Maar: de restwarmte sijpelt de badkamer in. Ze zijn dus multifunctioneel en ideaal voor de kleinere badkamer. De meeste handdoekdrogers zijn heel dun en passen zelfs achter de deur. Een kleinere variant kan ook boven het bad. Een dubbele handdoekdroger heeft meer vermogen. Zo kan je een kleiner model kiezen die even veel warmte geeft. Kijk, dit is een voorbeeld van zo’n mooie handdoekradiotor:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door X2O Badkamers Nederland (@x2o_badkamers_nederland) op

Zo zie je maar, een badkamer is zoveel meer dan haar afmetingen. Wil je iets weten of heb je advies nodig? De experts van X²O ontmoeten je graag in hun showroom

Mooie deals

Ook in november heeft X2O mooie deals met kortingen tot wel -50% op meubelen. Zeker de moeite waard om even te checken!

Ook interessant?