///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Innovatief isoleren van je huis

Innovatief isoleren van je huis

Behaaglijk, goed voor het milieu en je portemonnee: een huis dat degelijk geïsoleerd is, kent veel voordelen. Ben je nog op zoek naar een goede manier om dit aan te pakken? Dit bedrijf weet er alles van en heeft de juiste materialen in huis.

Net als een thermosfles 

Over welk bedrijf we het hebben? TONZON bedoelen we, de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal. Opvouwbaar? We horen het je denken. Dat zit zo: de benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Het bedrijf omschrijft het zelf alsof ze de thermosfles flexibel hebben gemaakt. In eerste instantie was het bedrijf met hun ‘Thermoskussen’ vooral bekend als pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles.

Innovatief isolatiemateriaal

De thermoskussens isoleren op een effectievere manier dan ander vloerisolatiematieraal, zoals wol, pur-schuim en EPS (polystyreen), aldus het bedrijf. Dit materiaal straalt de de warmte namelijk naar onderen uit. Thermoskussens blokkeren deze uitstraling juist. Op de site legt het bedrijf uit hoe nu dit precies werkt en wat de voordelen zijn.

Meer isolatiewaarde, minder ruimteverlies

Met hun techniek bereik je meer isolatiewaarde met minder ruimteverlies. Om je een idee te geven: bestaande vloeren worden door het gebruik van de kussens warmer dan nieuwbouwvloeren. Bestaande zolders blijven in de zomer koeler dan in een standaard nieuwbouwhuis. Met een voorzetwand met thermosheets tegen een koude buitenmuur krijg je met minder ruimteverlies een warmere binnenwand. Als je in een dak of onder de vloer genoeg ruimte hebt, dan kun je de warmtestroom vrijwel blokkeren.

Duurzaam productiebedrijf

Het bedrijf werd opgericht in 1980 door de uitvinder van de nieuwe isolatietechniek, Ton Willemsen, die nu nog steeds directeur van het bedrijf is. Het bedrijf heeft als doel het ontwikkelen, produceren en laten toepassen van duurzame materialen en technieken. Een maximaal effect met minimale middelen. 

Leuk om te weten: het bedrijf voorziet volledig in hun eigen elektriciteitsbehoefte. Op het dak liggen zonnepanelen die flink wat stroom opwekken, op het andere deel is het dak bedekt met mos. Dat vangt namelijk fijnstof uit de lucht, helpt een handje in de strijd tegen de opwarming van de aarde en is goed voor insecten en vogels. Op het fabrieksterrein is een moestuin aangelegd voor medewerkers van het bedrijf.

 

Ook interessant?