vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Helma verbouwt – Klustip 6: ‘Neem soms afstand’

Helma verbouwt – Klustip 6: ‘Neem soms afstand’

Helma verbouwde al vier huizen samen met haar man Willem. Recent namen ze nog een prachtig pakhuis onder handen. Verbouwen zorgt er af en toe voor dat je het even niet ziet zitten en zet je relatie soms onder druk. Vandaar hun advies om vooral met regelmaat even de pauzeknop in te drukken.

Helma: ‘Blijf andere dingen doen naast je verbouwing. Er komen namelijk zeker momenten dat je het even niet trekt, dat je elkaar achter het behang plakt. Wij hebben ook echt wel momenten gehad dat we dachten: we zetten het huis te koop. Neem daarom af en toe pauzes en ga dan ook echt weg. Blijf niet thuis, want je gaat toch iets aanpakken. We zijn toch gewoon op vakantie gegaan en bijvoorbeeld een keer een weekend naar Terschelling, anders zouden we toch het weekend weer gaan klussen.

Afstand voor nieuw inzicht

‘Soms moet je ook even afstand nemen van je project. Een verbouwing gaat in je hoofd toch wel door, waar je ook bent. Door afstand te nemen komen vaak spontane oplossingen en doe je weer nieuwe inspiratie op.’

Dit was de laatste tip van Helma in deze serie. Hier lees je het artikel over haar laatste verbouwing in Sneek en de tips die ze eerder gaf. 

Ook interessant?