Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Woonkamer - DIY met droogbloemen: tips en tricks

DIY met droogbloemen: tips en tricks

Het kan je vast niet ontgaan zijn: droogbloemen zijn een echte trend. Dat snappen we helemaal. Het staat niet alleen heel leuk, het is ook handig (geen groene vingers nodig) en goed voor je portemonnee (lang houdbaar). 

Je ziet momenteel veel verschillende boeketten met droogbloemen in de winkel. Wie zelf aan de slag wil, doet zijn voordeel met deze handige tips. Deze handige tips & tricks vonden we bij Bloomon, de bloemenservice met een twist. Wie vorig jaar op de de vt wonen&design beurs was, heeft vast gezien hoe hun boeketten er de show stalen.

Tip 1. Kies de juiste bloemen

Niet alle bloemen zijn geschikt om te drogen, bijvoorbeeld omdat de stelen teveel vocht bevatten (denk bijvoorbeeld aan tulpen). Ga voor bloemen met houtachtige stelen. Als voorbeeld noemt de bloemenservice rozen, zonnebloemen, korenbloemen, papaver, fluitenkruid en grassoorten. 

Tip 2. Hang ze per bloem op

Knip een stukje touw en bind het om het uiteinde van de stelen en hang ze ondersteboven in een een warme, donkere omgeving. Dat zorgt ervoor dat ze niet verkleuren en sneller drogen zonder te schimmelen. Handige tip van de makers van de mooie Bloomon- boeketten: hang de bloemen per stuk op, liefst recht boven een verwarming, en juist niet in een bundeltje. Zo drogen ze sneller. 

Tip 3. Hoe dikker de steel, hoe langer de wachttijd

Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is geduld hebben. Hoe dikker de steel van een bloem, hoe langer het drogen duurt. Zo weet je of de bloem goed droog is: knijp voorzichtig in de steel. Voelt de steel nog flexibel aan? Dan moet de bloem nog wat langer drogen. 

Tip 4. Zoek een plek

Zijn je bloemen mooi gedroogd? Dan kun je ze een mooie plek geven! Bind ze bij elkaar en hang ze op of zet ze in een vaas en geef ze een mooie plek. Ook leuk: snij kleine blokjes witte klei en zet er een steel in. 

Geen groene vingers? Ga voor een Flowergram!

Geen geduld om zelf aan de slag te gaan? Dan willen je graag voorstellen aan Flowergram van Bloomon! Dit is een houten podium met verschillende mooie, precies op elkaar afgestemde droogbloemen. Je bestelt h’m online en krijgt het in een plak pakketje thuis gestuurd. Leuk voor jezelf, en als cadeautje!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bloomon (@bloomonnl) op

Ook interessant?