///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Dit is de ideale kleur in de slaapkamer

Dit is de ideale kleur in de slaapkamer

Interieurontwerper Marie-Gon beantwoordt in de stories op social regelmatig vragen van woonfans. De leukste vragen zetten we hier nog eens in het zonnetje, met een extra uitgebreid antwoord! Deze keer licht Marie-Gon toe wat de ideale kleur is voor de plek waar je slaapt.

Vraag: Wat is de ideale kleur voor in de slaapkamer?

Antwoord: ‘Rustige vergrijsde, intieme en wat donkerde kleuren zijn prettig. Een donkere kleur laat de ruimte iets kleiner lijken, en juist in de slaapkamer is dat heel prettig! Een vergrijsde tint is rustig, en voelt goed in een kamer waar je tot rust moet kunnen komen. Afhankelijk van jouw kleurvoorkeur kies je een koele of juist warme tint.

Een diepdonkerblauwe tint is bijvoorbeeld prachtig. Je maakt het chique met gouden accenten of juist ‘ethnic’ met natuurlijke materialen. Okergeel of saliegroen zijn ook heel mooie kleuren die in een slaapkamer tot zijn recht komen. Oker is fantastisch met offblack en grijstinten, om koel en warm met elkaar te combineren. Groentinten zijn geweldig om met andere groentinten te mixen.’

Even voorstellen: Marie-Gon

Wist je dat Marie-Gon inmiddels al meer dan 500 huizen en hun bewoners voorzag van interieur- en kleuradvies? Juist door deze ervaring komt ze altijd met praktische, maar ook herkenbare oplossingen. Daarnaast is Marie-Gon verantwoordelijk voor het look & feel concept van de vt wonen&design beurs. Zij bedenkt elk jaar hoe de beurs eruit kom te zien en weet precies welke stijlen, trends en kleuren daarin een rol moeten spelen. 

Misschien ben je haar ook al eens op de beurs tegen het lijf gelopen? Ze was er regelmatig te zien en horen met haar masterclasses, bijvoorbeeld over hoe je stijlen en smaken mixt. Ze was eerder ook op deze site te zien, bijvoorbeeld in toffe expertvideo’ s, en dus ook in de QA op onze socials.

Houd de stories op onze socials in de gaten voor de volgende Q&A met Marie-Gon!

Meer interieurtips van Marie-Gon:

Eetkamerstoelen: één stoel in verschillende kleuren of verschillende stoelen in één kleur?
Zo bepaal je de kleur van je gordijnen
Zo maak je van je zolder een gezellige slaapkamer

Ook interessant?