vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Buitenvloer met veel voordelen

Buitenvloer met veel voordelen

Er is niets zo mooi als de uitstraling van een natuurlijke houtnerf. Vinden wij ook. Maar terrasplanken van hout, bamboe of composiet kunnen soms voor ongemak zorgen èn hebben onderhoud nodig. Goed nieuws: er is een product net dat net zo mooi is, maar niet die gebreken heeft.

We vallen gelijk maar met de deur in huis. Het product waar we het over hebben is… Millboard. Het is een heel natuurgetrouwe terrasplank van kunststof. Het is het alternatief voor conventioneel composiet en hardhout. Met een luxe uitstraling en een duurzaam karakter. Het bedrijf AlterWood is de distributeur van het product en is jaren bezig geweest om het product te perfectioneren. Het bedrijf pretendeert inmiddels zelfs de meest natuurgetrouwe composiet terrasplanken te hebben die op het moment verkrijgbaar zijn. 

De kracht van kunststof

Deze planken van kunststof kennen verschillende voordelen. Zo is de toplaag van rubber. De vloer is hierdoor antislip, zelfs als het buiten nat is. De laag bevat ook een uv-protectie, fijn voor de kleurvastheid van de planken. De planken zetten niet uit onder bepaalde weersomstandigheden, waardoor ze dus zonder naden of kieren kunnen worden verwerkt als terras, vlonder of gevelbekleding. Verder splintert dit materiaal niet, is het alg afstotend, rotvrij en eco-vriendelijk. Oh, voor we het vergeten: je krijgt maar liefst 25 jaar garantie.

Voor elke buitenruimte een match

Omdat de planken verkrijgbaar zijn in twee series met in totaal negen kleuren, zorgt dit voor een match in elke buitenruimte. Of je je tuin en terras nu strak inricht of juist van landelijke houdt. Handig: sinds kort is er een nieuwe afwerking beschikbaar. De zogenoemde kantplank is geschikt voor opstappen en trappen. De afgeronde zijkant is geïntegreerd in een plank en is perfect om aan de onderzijde verlichting in weg te werken.

Doe inspiratie op

Zelf zien hoe stijlvol jouw buitenruimte wordt dankzij dit materiaal? Check even de online pagina Inspiratie met voorbeelden van veel verschillende vloeren. Klein balkon, groot terras, een tuin met of zonder zwembad: er is voor ieder buitenruimte een oplossing die perfect past. Wedden dat je na het zien van deze mooie buitenruimtes helemaal om bent?

Kijk, hoe stijlvol:

Ook interessant?