vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Brons in de badkamer: de mooiste combinaties

Brons in de badkamer: de mooiste combinaties

Brons in de badkamer? Goed plan! De kleur zorgt voor dat heerlijke warme en luxe gevoel. Plus: het is ook nog eens makkelijk te combineren. Kijk maar.

Brons zie je momenteel in verschillende soorten interieurs terugkomen. Van klassiek tot industrieel en natuurlijk in de Scandinavische stijl: bronzen details zijn hier echte sfeermakers. Niet zo gek, want de kleur brons is een warme kleur die kwaliteit en luxe straalt. Het is minder shiny dan goud en is een perfecte basiskleur om eenvoudig mee te combineren, juist ook in de badkamer.

Het bedrijf JEE-O maakt badkamerproducten met rust en ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. Het merk is verfrissend en ambitieus, exclusief en extravert, stoer en gedurfd, hun producten zijn onderscheidend in vormgeving. Het bedrijf zet een aantal o zo stylish combinaties met brons voor je op rij:

Dé perfecte match voor brons

Een van de perfecte matches voor brons? Dat is natuurlijk hout. Een mooie houten vloer of een houten meubel passen zo mooi bij brons. De combinatie zorgt voor rust en oogt als een minimalistisch en strak geheel. Maar ook de combinatie met marmer zorgt voor die moderne en tijdloze sfeer in de badkamer. Marmer komt voor in verschillende soorten, prachtige kleuren en maten. Kijk eens naar de ‘aderen’ hier zit veel variatie in; van zwart en naturel en vaak ook brons.    

Het ideale stel

Zwart en brons? Match made in heaven! Beide kleuren zijn tijdloos en de combinatie zorgt voor een intieme sfeer. Zeker als je hier mooie sfeerverlichting aan toevoegt. Zwart zorgt voor een mooie basis achtergrond en geeft een stoer en industrieel tintje. Brons voegt de warme elementen toe en springt in het oog. Prachtige combinatie.

Tip: houd er wel rekening mee dat zwart in de badkamer een donker effect geeft. Kijk dus goed naar de lichtinval en zorg dat het geheel niet te donker wordt.

De juiste balans

Als je brons gebruikt in je badkamer is het slim om te zorgen voor een juiste balans. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie met pasteltinten. Lichtblauw, mintgroen of roze zorgen bijvoorbeeld voor die frisse tegenhanger. Het geeft je badkamer een heel eigen, warme en toch frisse look. Deze kleuren zorgen voor een kalmerend effect en geven een mooie balans, het brons voegt warmte toe aan de tegels. Kies voor een kleur die jou rust geeft. Dat is net wat je nodig hebt in de badkamer; een ruimte om op te laden.

Foto: Ruben van Megen

Natuurlijke look met groen

Ook de kleur groen gaat goed samen met brons. Je kunt die twee samenbrengen door middel van tegels of je gaat voor planten. Kies voor echte plantjes of laat de natuur op een andere manier terugkomen. Dierenprints, jungle prints of een mooi ingelijst blad. Het groen van de planten vormt niet alleen een mooie match met brons, maar zorgt ook nog eens voor ontspanning en in sommige gevallen zelfs een lekkere geur. Ideaal dus voor in de badkamer. Slimme tip: check welke planten geschikt zijn om in een vochtige en ietwat donkere ruimte zoals de badkamer te staan. De krulvaren, de aloë vera en kangoeroevaren doen het bijvoorbeeld goed in deze omstandigheden.

Meer weten over de mooie producten van JEE-O? Bekijk hun bronzen collectie hier.

Ook interessant?