vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - Beter slapen? Dìt product helpt!

Beter slapen? Dìt product helpt!

Een derde van ons leven slapen we. Dan kun je dat maar beter in stijl doen én met hulp van een gezond binnenklimaat. De collectie Colour by You van VELUX bestaat uit verduisterende rolgordijnen in maar liefst 1800(!) kleuren. Voor iedere stijl en interieur is er een passend exemplaar dat ook nog eens zorgt voor betere nachtrust.

Er zijn veel factoren waardoor je soms niet fijn slaapt. Denk maar aan jonge kinderen of stress door bepaalde omstandigheden. Ook je slaapkamer en inrichting heeft invloed op de kwaliteit van je slaap. Zo kan te veel licht er bijvoorbeeld voor zorgen dat je sneller ontwaakt en minder snel aan de aanbevolen hoeveelheid slaap komt. Houd het licht tegen dat onverwacht je kamer binnenvalt en je wakker maakt door gebruik te maken van een verduisterend rolgordijn uit de collectie Colour by You van VELUX voor totale duisternis op elk moment.

Verduisterende rolgordijnen

Als je denkt dat je per se een donkere kleur raamdecoratie moeten kiezen om het licht buiten te houden, dan heb je het mis. Deze nieuwe verduisterende collectie met rolgordijnen, geeft je de keuze uit een palet met 1800 verschillende kleuren. Of je nu een exemplaar in hemelsblauw, donkergroen of pastelroze wilt, de rolgordijnen behouden hun verduisterende werking. De nieuwe lijn zorgt voor kleur en variatie in ieder interieur en een goede nachtrust.

Ontwerp zelf de optimale verduistering 

De verduisterende rolgordijnen uit de collectie Colour by You zijn getest op optimale verduistering voor ieder moment van de dag. Fijn: de verduisterende laag zorgt dus zowel voor een goede nachtrust als voor een onverstoord dutje overdag. 

Omdat je de keuze hebt uit zoveel verschillende kleuren kan je de rolgordijnen perfect combineren met de kleur van je muur, tapijt en de stijl van je slaapkamer. VELUX maakt het je ook nog eens makkelijk: gebruik de online kleurselectietool. Voer de kleur van jouw keuze in en ontwerp je eigen gepersonaliseerde verduisterende rolgordijn die binnen twee weken bij je thuis wordt bezorgd.  Of bekijk alle raamdecoratie oplossingen in het Daglicht Advies Centrum, real life of virtueel. Hoe handig!

Beter slapen dankzij deze tips

Voor slechte slapers heeft VELUX meer tips. Verschillende zintuigelijke prikkels hebben invloed op de kwaliteit van slaap. Denk daarbij aan geluid, geur, licht en temperatuur. Om nog ongestoorder verder te slapen kun je bijvoorbeeld dit doen:

  1. Ontspan en kom tot rust vóór het slapen: verminder je schermtijd achter smartphone, tablet of televisie. Blauw licht remt namelijk de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Neem in plaats daarvan een ontspannende douche, mediteer of lees een boek.
  2. Frisse lucht doet altijd wonderen. Het openen van het dakraam voor buitenlucht helpt bij een betere nachtrust. Wil je dat dit automatisch gebeurt? Laat dan VELUX ACTIVE het werk voor je doen.
  3. Probeer de hoeveelheid achtergrondgeluiden te beperken om een rustige en vredige omgeving te creëren. Denk hierbij aan het uitschakelen van de televisie, het loskoppelen van lawaaierige apparaten of het gebruik van oordopjes.
  4. Kunstmatig licht van je smartphone kan plotseling je zintuiglijke prikkels verhogen en je wakker maken. Laad je apparaten dan ook buiten de slaapkamer op om niet wakker te worden van notificaties of nachtelijke appjes.

Meer weten? Maak een afspraak via de button hieronder:

Ook interessant?