Bestel snel je tickets >>
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Uitgelicht - Akoestiek in huis verbeteren: gouden tips

Akoestiek in huis verbeteren: gouden tips

Al met een paar simpele verbeteringen verbeter je de akoestiek in huis. Want van die galm in een ruimte wordt niemand blij. Met deze tips & tricks verbeter je het geluid in huis.

Akoestiek verbeteren

Kinderverjaardagen, etentjes met vrienden, spelende kleintjes: eigenaren van een huis waarin de akoestiek nog te verbeteren valt, weten hoe vervelend veel geluid kan zijn. Geen nood, want er is wat aan te doen met deze verbeteringen. We vonden de tips bij Werk aan de Muur.

Verdeel de ruimte

Harde en gladde oppervlakken in een ruimte weerkaatsen geluiden. Het resultaat is die storende echo of een hol geluid. Niet fijn. Heb jij ook last van een slechte akoestiek thuis? Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Als het even kan, splits je grote ruimtes op. Maak hoekjes: dit zorgt ervoor dat het geluid niet goed kan weerkaatsen en als het ware breekt.

Ga voor stof en zachte materialen

Stoffen en zachte materialen verzachten geluiden. Plaats raamdecoratie en hang bijvoorbeeld gordijnen op. Leg een tof vloerkleed neer, kies voor stoffen meubels en gebruik zachte accessoires. O, en plaats woonaccessoires zoals bijvoorbeeld een grote plant of vilten opbergmand. Alle kleine beetjes helpen mee. 

Akoestische schilderijen

Wist je dat er akoestische schilderijen bestaan? Dit paneel met kunstwerk verbetert de akoestiek in een handomdraai! Het lijkt gewone wanddecoratie, maar is ondertussen voorzien van geluiddempend materiaal. Handig: bij Werk aan de Muur verkopen ze geluiddempende panelen die je kan voorzien van je favoriete werk. Het doek van textiel span je over het geluiddempende paneel. Ben je de afbeelding na een tijdje zat, dan hoef je alleen een nieuw doek te bestellen. Zo heb je meteen een make-over voor je kamer. 

Werk aan de winkel

Bij Werk aan de Muur vind je een super uitgebreide collectie met unieke en betaalbare werken voor aan de muur. Ieder kunstwerk kan je helemaal zelf customizen. Jij kiest de afbeelding, het juiste formaat en het materiaal. Staal mat, canvas met witte baklijst, behang en acrylglas bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook interessant?