vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Uitgelicht - Aan de muur: Hollandse Sier

Aan de muur: Hollandse Sier

Portretten van vrouwen in hun traditionele kleding die elk een eigen verhaal vertellen. Met de hand ingekleurd, versierd met bladgoud en o zo mooi. Dat is Hollandse Sier in een notendop. 

De portretten die je bij Hollandse Sier vindt, dateren uit de periode rond 1900. Elk portret is uniek en handgemaakt en gedrukt op doek. ‘De vrouwen en mannen in streekdracht droegen prachtige sieraden van bloedkoraal en granaat met sloten, krullen en strikken van goud. De portretten in de collectie komen uit verschillende provincies van Nederland en laten verschillende soorten drachten zien,’ zo vertellen de makers op de site van Hollandse Sier. Het bedrijf voorziet de sloten, krullen en strikken op de afbeeldingen van een gouden accent door middel van bladgoud. Het geeft een bijzonder effect: de portretten  geven letterlijk glans aan je interieur.

Hollandse sier uit Zeeland

Hoe het begon? In 2010 startte Carla van Tilburg met haar bedrijf Zeeuwse Sier. Toen maakte ze sieraden en portretten in de stijl van de streekdracht. De Zeeuwse portretten van vrouwen in hun traditionele kleding werden direct een groot succes.

Het was de aanleiding om de collectie uit te breiden met portretten van alle streekdrachten in Nederland, onder de naam Hollandse Sier. Van Volendam en Scheveningen tot Hindeloopen, Walcheren en Friesland: de portretten van vrouwen in hun traditionele kleding vertellen elk een eigen verhaal. Sterke vrouwen en mannen die hun streek met trots vertegenwoordigden op met de hand ingekleurde portretten.

Familiebedrijf

Het is trouwens een echt familiebedrijf. Carla is het creative brein, Henk de steun en toeverlaat op de achtergrond, Tije doet de logistieke en digitale uitdagingen en Victorien neemt de verkoop, styling en uitvoering voor haar rekening. Enthousiast gedreven en bevlogen, zo kun je ze gerust noemen. 

Voorproefje?

Voor mooie plaatjes van de portretten kijken je even op hun Instagrampagina. Bij deze alvast een voorproefje:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HOLLANDSE SIER (@hollandsesier) op

 

Ook interessant?