vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Wooninspiratie - De keuken als hart van het huis: 5 experttips

De keuken als hart van het huis: 5 experttips

De keuken? Dat is toch echt dé centrale plek in huis. Hier wordt geleefd en beleefd, van dat eerste kopje koffie tot die laatste borrel. Hoe creëer je nu zo’n heerlijke en gezellige woonkeuken? Vijf handige tips waarmee je je keuken simpel verbindt met de rest van je woonruimte.

Bij Mandemakers weten ze echt alles van keukens. Hun experts weten dan ook precies hoe je zo’n fijne leefkeuken creëert. Zij zetten vijf slimme tips voor je op een rij.

Tip 1: Ga voor een keukeneiland

Een keukeneiland is de perfecte manier om van je keuken het hart van het huis te maken, een plek waar geleefd wordt. Zo’n mooi keukeneiland met bar nodigt gewoon uit om bij elkaar te komen, ongeacht je gezinssituatie. De een leest er de krant terwijl de ander koffie zet en ontbijt maakt. Je zoon of dochter kan er prima huiswerk aandoen terwijl jij staat te koken. En zo’n eiland leent zich perfect om gezellig met elkaar te borrelen, tijdens feestjes en verjaardagen. Om maar wat te noemen.

Video: Stefan Mandemakers, hoofd design bij Mandemakers Keukens vertelt je meer over een keukeneiland:

 

Tip 2: Een L-keuken nodigt uit

Wist je dat een L-keuken, of hoekkeuken, een heel open uitstraling geeft? Zo vloeit de woonkamer bijna vanzelf met de keuken samen. Extra fijn: zo’n type keuken biedt vaak ruimte voor een gezellige, lange eettafel. Dit zorgt al snel voor dat fijne thuisgevoel en voor lange avonden met vrienden en familie.

Tip 3: Kies een centrale plek voor de keuken

In veel huizen bevindt de keuken zich aan de voor- of achterkant. Toch zie je ook steeds vaker dat de keuken in het midden van het huis wordt geplaatst. Goed idee, want hierdoor worden alle leefruimtes veel meer met elkaar verbonden. Zo wordt de keuken letterlijk het hart en centrale middelpunt van je huis.

Tip 4: Een keuken mag gezien worden

Een keuken heeft natuurlijk een praktisch karakter: het biedt extra ruimte, er moet lekker in gekookt kunnen worden en ook veel bergingsruimte hebben. Om een keuken juist ook meer onderdeel te laten zijn van de rest van de woonruimte kun je een paar slimme stylingtips toepassen. Berg de meeste losse spullen achter een kastje en geef bijvoorbeeld alleen je mooiste pronkstukken een plek (die mooie houten snijplank of oude schaal). Leg een stapel mooie kookboeken in het zicht en zet kruiden in bijzondere potten neer of een mooie vaas met een bos verse bloemen.

Tip 5: Trek de vloer door

Je ziet vaak een tegelvoer in de keuken, superpraktisch natuurlijk, maar soms is er meer nodig. Als je een vloer in het huis doortrekt, vormen woonkamer, eetkamer en keuken een eenheid. Een mooie vloer door je hele huis zorgt voor rust en een fijne flow.

Een woonkeuken? Het brengt je geheid veel gezelligheid en gemak. Wil je weten wat de mogelijkheden bij jou thuis zijn voor een droomkeuken? In de showrooms van Mandemakers denken ze graag met je mee!

Op onze video-pagina hun je verschillende keukenvideo’s van hen bekijken.


Speciale beursaanbieding!

Mandemakers Keukens is een van de aanbieders van de speciale beursaanbiedingen tijdens de digitale editie van de vt wonen&design beurs. Ze hebben een fijne aanbieding voor je in petto. Je krijgt namelijk 10% korting op al hun keukens en een KitchenAid cadeau! Wil je gebruik maken van de actie? Op deze pagina lees je meer hierover!

Ook interessant?