29 sept t/m 4 oktober 2020 | RAI Amsterdam 29 sept - 4 okt 2020 | RAI A'dam
Home - Handig om te weten

Handig om te weten

Alle meestgestelde vragen kun je hier terugvinden. Kijk hieronder in de lijst met meestgestelde vragen en klik op jouw vraag en het antwoord op je vraag wordt gegeven.

vt wonen&design beurs 2020
Gaat de vt wonen&design beurs dit jaar door?

Deze beslissing wordt vooralsnog genomen rond eind juni of begin juli. De veiligheid en gezondheid van alle betrokken stellen wij in deze beslissing voorop. Wij volgen hierin de regelgeving van het RIVM. Zodra er nieuws is delen wij dit via de website en social kanalen.

tickets
Ik kan helaas niet komen, kan ik mijn geld terug krijgen?

Dat is erg jammer dat je verhinderd bent. Helaas kunnen we geen geld teruggeven wanneer je verhinderd bent.

Ik heb aangegeven dat ik doordeweeks kom, maar kom nu toch graag in het weekend, wat moet ik doen?

Je kunt aan de kassa op de beurs na bijbetaling van €2 de beurs ook in het weekend bezoeken.

Ik denk dat ik mijn email adres niet goed heb ingevuld.

Stuur even een email naar info@ticketcounter met het verkeerde mailadres dat je hebt ingevuld en je juiste adres en dan passen wij het voor je aan.

Ik heb geen bevestigingsmail van mijn ticket aankoop ontvangen.

Het zou kunnen zijn dat je spamfilter de email heeft tegengehouden. Kijk daar eerst even, staat hij daar niet, mail dan even naar info@ticketcounter.nl

Ik heb een code ontvangen, maar hij werkt niet.

Wil je het over een half uurtje nog een keer proberen? Als het dan nog niet werkt, neem dan even contact op via info@ticketcounter.nl dan helpen we je verder.

Ik kan mijn kaartjes niet uitprinten. Kunnen mijn kaarten ook vanaf een mobiel apparaat worden gescand?

Geen zorgen, je kaartjes kunnen ook vanaf een mobiel apparaat worden gescand bij de ingang.

Wat is de prijs van een ticket voor de vt wonen&design beurs?

Toegangskaarten voor de vt wonen&design beurs koop je snel en simpel online via vtwonen.nl/tickets. Hoe eerder je tickets koopt, hoe voordeliger het is. En op bepaalde dagen en tijden krijg je ook nog eens extra korting! Zo is een toegangskaart voor een doordeweekse dag bijvoorbeeld net iets goedkoper en betaal je iets minder als je wat later de beursvloer opgaat. Kijk voor de precieze prijzen, dus voor het moment van jouw voorkeur, in de ticketshop. Prijzen variëren van 7,50 euro (abonneekorting bij bestellingen tot 15 augustus) tot 25 euro aan de kassa. Wist je trouwens dat je voor een entree op donderdagavond vanaf 17.00 uur niets betaald als je een donatie aan stichting Het Vergeten Kind doet voordat je de beurs opgaat?

Hoe krijg ik de door mij gekochte tickets?

Na het voltooien van de transactie worden jouw tickets naar je e-mailadres verstuurd. Geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@ticketcounter.nl

Wanneer kan ik de NS aanbieding kopen?

Deze zijn vanaf 1 september te koop via NS.nl

Is er een paspartou voor meerdere dagen te koop?

Wat leuk dat je ons vaker komt bezoeken, we hebben helaas geen paspartou te koop.

Ik ben 50+ zijn er tickets met korting te koop?

Helaas zijn er geen tickets met korting verkrijgbaar op vertoon van passen.

Waar kan ik contact openen over het abonnement bij mijn bestelling?

Voor vragen over het abonnement op een woontijdschrift neem je contact op met anita.melman@dpgmediamagazines.nl

Waar kan ik contact opnemen met een vraag over mijn bestelling?

Mocht je jouw tickets niet ontvangen hebben of heb je een andere vraag met betrekking tot jouw bestelling, neem dan contact op met info@ticketcounter.nl

Tickets met Abonnement
Waar kan ik contact opnemen met vragen over mijn abonnement?

Voor vragen over het abonnement op een woontijdschrift mail je naar anita.melman@dpgmediamagazines.nl

Zijn de tickets die je bij een abonnement krijgt ook geldig in het weekend?

Dat ligt eraan of je een pakket met weekendtickets hebt besteld (t.w.v. €43), bij een pakket van €39 heb je tickets voor een dag naar keuze van 1 t/m 4 oktober.

Ik woon niet in Nederland, kan ik ook gebruik maken van de ticket met abonnement aanbieding?

Helaas is deze aanbieding alleen te bestellen voor Nederlandse adressen.

Ik heb tickets met een abonnement gekocht, wanneer ontvang ik het eerste nummer van het door mij gekozen woonblad in de bus?

Indien je je tickets hebt gekocht in combinatie met een abonnement, ontvang je hier binnen 2 weken een bevestiging van. De ingangsdatum van je abonnement kan niet gewijzigd worden.

Programma/inschrijven advies
Ik heb geen bevestiging ontvangen na het inboeken van advies.

Check even de SPAM/ongewenste email in jouw inbox. Echt niets ontvangen? Stuur dan even een mail naar advies@vtwonenendesignbeurs.nl

Ik kan helaas niet komen naar mijn ingeplande adviesgesprek.

Dat is heel jammer, helaas kunnen wij het geld niet terugstorten.

Waar kan ik mij inschrijven voor een afspraak met een adviseur?

Op de site (onder programma) zijn er vanaf half augustus afspraken te maken met de diverse woonadviseurs. Een afspraak duurt 30 minuten. Via vtwonenendesignbeurs.nl kun je vanaf begin september de afspraak inplannen. De kosten voor deze afspraak bedragen €17.50.

Waar vind ik het dagprogramma?

De dagprogramma’s staan vanaf begin september vermeld op www.vtwonenendesignbeurs.nl

Informatiebalie
Ik heb op de beurs een artikel gekocht, maar het voldoet niet helemaal aan mijn verwachtingen.

Via www.vtwonenendesignbeurs.nl kun je de lijst van standhouders bekijken. Je kunt dan contact opnemen met de standhouders, de koop is immers met hen gesloten.

Zijn er pinautomaten op de beurs?

De meeste deelnemers zullen een pinapparaat bij zich hebben. Er is ook een geldautomaat in de hal van de rai waar je contant geld kunt opnemen

Ik heb iets gevonden, ik ben iets kwijt wat nu?

Tijdens de vt wonen&design beurs kun je terecht bij de Informatiebalie in de entree. Na de vt wonen&design beurs proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens de de vt wonen&designbeurs je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de garderobe(tegen betaling). vt wonen&design beurs is niet aansprakelijk voor het verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.

Waar kan ik tijdens mijn beursbezoek heen met mijn vragen?

Bij de informatiebalie aan het begin van de beurshallen staan medewerkers van de vt wonen&design beurs klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt hier ook terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. Je kunt hier ook een gratis plattegrond ophalen. De informatiebalie is alle dagen tot 18.00 uur geopend en op donderdag en vrijdag tot 21:00 uur.

Bereikbaarheid
Is de vt wonen&design beurs ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Met de trein: De RAI heeft een ‘eigen’ station, Amsterdam RAI. Dit station ligt op een steenworp afstand van het RAI-complex en is vanuit het hele land uitstekend bereikbaar per trein. Volg de borden Amsterdam RAI als je het station uitkomt. Er is een NS/vt wonen&design beurs-ticket te koop; je betaalt dan vanaf elk station in Nederland slechts €30,- (inclusief een toegangskaart voor de vt wonen&design beurs). Kijk, dat is nóg eens voordelig! Met de Tram/Metro: Tram 4 rijdt tussen de RAI (halte Europaplein) Amsterdam en Amsterdam Centraal. Vanaf station Amstel kan je de RAI bereiken met metro 51 en bus 65. Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal. Metro 50 onderhoudt een regelmatige dienst tussen Amsterdam Sloterdijk en Gein en stopt bij station RAI.

Wat kost een parkeerkaart?

Bekijk hier de parkeertarieven bij de RAI Amsterdam: https://www.rai.nl/nl/contact-bereikbaarheid-en-parkeren/parkeren-bij-rai-amsterdam/parkeerinformatie/

Als ik met de auto kom waar kan ik dan parkeren?

Tijdens de vt wonen&design beurs is RAI Parking de voornaamste parkeergelegenheid voor bezoekers en exposanten. Direct gelegen aan de afslag van de A10 (afslag S109). De openingstijden van de garages zijn van 07:00u tot en met 24:00u. De hoogte van de garage is 1.90m. Tip: verleng je bezoek aan Amsterdam, laat je auto staan en pak de tram naar het centrum. Zo geniet je de hele dag van Amsterdam én bespaar je parkeerkosten in de stad.

Wat is de handigste route als ik met de auto kom?

Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/ Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) is op de ringweg de RAI aangegeven op de ANWB-borden. Amsterdam RAI ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven.

Waar vindt de vt wonen&design beurs plaats?

De beurs vindt plaats in hallen 10, 11 en 12 van de Amsterdam RAI, Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam.

Wanneer is de vt wonen&design beurs geopend?

Het grootste woonevenement van Nederland is geopend van 29 september t/m 4 oktober 2020. Alle dagen geopend van 10.00 – 17.00 uur. Avondopening op donderdag 1 en vrijdag 2 oktober tot 21.00 uur.

Mindervaliden
Ik zit in een rolstoel en wil de vt wonen&design beurs bezoeken, kan dat?

Dat kan natuurlijk. In de centrale entree is een lift die toegang geeft tot de 1e verdieping waar de beurs plaatsvindt. Wil je ter plaatse een rolstoel lenen, dan is dat ook mogelijk. Reserveer deze voortijdig bij de Amsterdam RAI via frontoffice@rai.nl. Ben je in het bezit van een officiële invalidenkaart? Dan kun je parkeren op speciale parkeerplekken in de parkeergarage. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex.

Foto's maken op de beurs
Kan ik foto’s nabestellen die gemaakt zijn op de vt wonen&design beurs?

De vt wonen&design beurs verstrekt geen foto’s of filmmateriaal aan bezoekers. Je kunt onze foto's natuurlijk wel vinden op onze sociale mediakanalen en deze website.

Kan het zijn dat ik gefotografeerd of gefilmd word op de beurs?

Door bezoekers, standhouders, pers én door fotografen van de vt wonen&design beurs worden foto's en films gemaakt. Niet zo gek ook natuurlijk, want er is zoveel moois te zien. Als bezoeker van de vt wonen&design beurs kan het zijn dat je bewust of onbewust gefotografeerd of gefilmd bent. Daar ben je mee akkoord gegaan op het moment dat je als bezoeker de vt wonen&design beurs hebt bezocht. De foto’s en filmpjes die zijn gemaakt op de beurs mogen vrij gebruikt worden door de vt wonen&design beurs en derden. Er wordt op geen enkele wijze een vergoeding gegeven aan de personen die op de foto of de film staan.

Is het toegestaan om foto’s te maken op de beurs?

Er is heel veel moois te zien op de vt wonen&design beurs. Wil je ergens een foto van maken, vraag dit dan even aan de desbetreffende standhouder. vt wonen&design beurs verstrekt geen foto’s of filmmateriaal aan bezoekers.

Eten en drinken
Zijn er ook restaurants waar je met je dieetwensen terecht kunt?

Bij de counters van alle terrassen kun je je dieetwensen aangeven. Zij adviseren je graag.

Kan ik tijdens de beurs ook wat eten en drinken?

Er zijn volop eet- en drinkgelegenheden verspreid over de 3 hallen waar je wat kunt eten en drinken. Deze vind je terug op de plattegrond.

Roken
Waar kan ik roken?

Roken is niet toegestaan in de binnen het complex. Er mag alleen gerookt worden in de open lucht. Je kunt via de entree naar buiten. Vraag aan de beveiliging voordat je naar buiten gaat een rokersbandje. Dan kun je op vertoon van het bandje die dag weer terug de beursvloer op.

Honden
Is het toegestaan om honden/huisdieren mee te nemen naar de beurs?

Nee, dat is helaas niet toegestaan.