///// BESTEL JE TICKETS /////
vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Sieraad in huis

Sieraad in huis

Knopen, garen en hout: het zijn materialen die Corina Rietveld inspireren voor het maken van mooie producten. Niet voor thuis deze keer, maar lekker voor jezelf. De ontwerpster presenteert namelijk tijdens de vt wonen&design beurs haar sieradencollectie.

Alledaagse materialen en technieken vormen een bron van inspiratie voor haar ontwerpen. Door bekende technieken op een nieuwe manier toe te passen, ontstaan er heel bijzondere sieraden. Typisch Corina? Een verrassende twist in materiaal of een vernieuwende toepassing van technieken.

Stilte ná de storm

Op de beurs presenteert de ontwerpster haar nieuwe collectie: After the Storm. De uitzonderlijk zware storm in januari 2018 inspireerde haar namelijk tot het maken van een nieuwe collectie. “Bepakt met een grote tas en een snoeischaar ben ik op pad gegaan en heb ik de mooiste afgewaaide takken verzameld. Omdat veel takken nog in de knop zaten vond ik hele mooie takjes die je normaal gesproken niet ziet liggen. Zonder de storm waren ze aan de boom blijven zitten en zouden ze zijn uitgegroeid uit tot mooie bloemen of bloesem.” 

Corina verwerkte ze tot een serie handgemaakte sieraden. “De takjes zijn afgegoten in zilver waarbij de structuur goed bewaard is gebleven. Sommige zilveren sieraden hebt ik gepatineerd waardoor ze een mooie donkere kleur krijgen. Dit geeft de sieraden een natuurlijk karakter wat perfect past bij de takjes.” De sieraden zijn uitgevoerd in 925 zilver gecombineerd met diverse edelstenen in natuurlijke tinten. 

Mooie muizentrappetjes

Ook haar eerdere sieradencollecties zijn trouwens een eervolle vermelding waard. Zoals de fijne sieraden gebaseerd op papieren muizentrappetjes. Kon jij daar vroeger ook uren zoet mee zijn? Corina in ieder geval wel. De dunne stroken papier, die haar als kind inspireerde om fantasierijke creaties mee te maken, vormen de basis van haar collectie met hangers, ringen, oorbellen en armband. De gevouwen vormen zijn duurzaam en draagbaar, dankzij het zilver dat als basismateriaal is gebruikt. De mooie sieraden zijn verkrijgbaar in gepolijst zilver en zijn 14K verguld.

En ken je haar collectie met geborduurde ringen trouwens al? Daarin komen traditioneel borduurwerk en moderne materialen samen. De zilveren ringen met kleurrijk borduurwerkje zijn inmiddels bekend in binnen- en buitenland. Dankzij een handige designtool op haar site kan je een eigen patroon ontwerpen of een zelfgekozen kleurenpallet toepassen op een bestaand ontwerp. Vervolgens wordt jouw ontwerp in het atelier met de hand op maat gemaakt en ontvang je een zelfontworpen ring.

Laat je verrassen door haar ontwerpen en kom ook naar de vt wonen&design beurs! Bestel snel je kaarten!

Kijk, in deze video vertelt Corina over haar werk: