vt wonen&design beurs | Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts Inspiratie voor jouw droomhuis bij 250+ woonexperts
Home - Gespot op designweek Milaan: trend 7

Gespot op designweek Milaan: trend 7

Tijdens de jaarlijkse designweek in Milaan, stond de hele stad weer bol van al het moois op interieurgebied.
Wij spotten de 10 hotste trends.

Trend #7: Hergebruik

Nog nooit was het thema milieu, omgeving en hergebruik zo groot. Het is echt een uitgangspunt geworden voor veel ontwerpers. We gooien veel weg. Maar wat kun je er nog van maken? De prachtigste dingen! We verbaasden ons over mogelijkheden van vooral afval plastic, wat op dit moment wel een van de  grootste milieuproblemen is. Het is geweldig om te zien, dat een grote groep ontwerpers dit als een uitdaging zien om bijzonder design te ontwerpen.

We delen via deze site de 10 hotste trends. De eerste zes trends lees je hieronder:


Trend #1: Roze in alle schakeringen

Naast dat er zowiezo veel kleur was, voerde roze in alle nuances wel de boventoon. Van de nude-achtige tinten, tot echt serieus barbie-roze, tot zachtere peach-tonen. In combinatie met diepere roden (heel spannend) en een fijne tegenhanger groen. Zowiezo ging het om contrasten: zachte poederpastels gebroederlijk samen met zware tinten, en felle kleuren in combinatie met mooie vergrijsden. De tijd van somberheid in de interieurs is wel zeker voorbij. We zien fun en een knipoog, en dat uit zich ook in kleur!

Trend #2: Ingelegd

Er is veel detaillering in de woon-items die we zagen. Met allerlei materialen wordt gewerkt door de ontwerpers, om mooie dessins en vormen ‘in te leggen’. Deze oude techniek zagen we terug in een lederen tafelblad, een houten kruk, in spiegels met verschillende tinten, en natuurlijk in hout. Het geeft een meubelstuk echt wat extra’s en maakt dat je wat bijzonders in huis hebt.

Dit ambacht is een zeer precies en tijdrovend werkje. Een teken des te meer, dat we weer kunnen waarderen als een ontwerper of ambachtsman/vrouw echt tijd in zijn product steekt.

Trend #3: spiegels

We zagen heel veel spiegels, in allerlei soorten en maten, ook met verschillende andere materialen gemixt. Maar vooral zagen we ronde spiegels, met getint glas, dan weer in alle tinten én met elkaar gecombineerd. Spiegels geven ruimte en sprankeling aan je interieur, en laten het licht op een prachtige manier weerkaatsen. Maar meer nog dan een item om even in te kijken om te zien of je haar goed zit, zijn de spiegels van nu echte eye-catchers en een serieuze piece-of-art. Het is geen ‘bij’-product meer, maar maken een onderdeel uit van het interieurplan.

Trend #4: Verstoppen

Alles is zichtbaar en vindbaar. Wij als mens, maar ook alle informatie. De behoefte om ons terug te trekken en voor even onzichtbaar te zijn, wordt steeds groter. Dit is ook merkbaar in de ontwikkeling van meubelen, en de collecties van ontwerpers. Roomdividers, ofwel kamerschermen duiken op in allerlei varianten. Ze zijn flexibel inzetbaar in je huis, en kunnen zo even een kleiner kamertje in je grote huis creëren. Naast de functionele toepassing, zie je dat zo’n divider vooral ook erg decoratief kan zijn, en een aanvulling op je interieurstijl. Bijkomend voordeel: akoestische werking is ook erg plezierig!

Trend #5: Speels

Het gaat veel over spelen in je huis, met daarbij dan ook speelse, verrassende en niet alledaagse vormen, kleurcombinaties en ontwerpen. Speelse en soms bijna kinderlijke vormen worden op nieuw toegepast, alsof je huis een blokkendoos is, die je steeds weer opnieuw kunt opbouwen. Vooral in accessoires, maar ook in verlichting was het een veelgezien uitgangspunt. Speels en fun gaan goed samen. Natuurlijk is je huis inrichten een serieuze aangelegenheid, maar met een dikke knipoog maak je het wel net even wat leuker!

Trend #6: Fun

Er viel ook veel te (glim)lachen. We willen echt weer fun in ons huis. Leuke spullen, waar we vooral vrolijk van worden. Veel producten zorgden voor een leuke knipoog. Er zit soms een verhaal achter, wat weer voeding geeft voor een leuk gesprek met anderen. De minitieus precies op elkaar afgestemde interieurs hebben hun langste tijd wel gehad en vinden we inmiddels saaaaai. We gaan voor leuke details, die niet altijd hoeven te matchen met de rest van het interieur.

Benieuwd naar de andere trends? Houd deze site in de gaten.