Home - Handboeken - TECHNISCHE VOORZIENINGEN

TECHNISCHE VOORZIENINGEN

Bestellingen
Voor bestellingen ga je naar de RAI Webshop

Elektra en leidingen

Elektriciteitsaansluiting
Aansluitpunten voor elektrische installaties bevinden zich onder de beursvloer. Mansveld Expotech is de enige firma die gerechtigd is elektrische aansluitingen vanuit deze punten aan te leggen. De elektriciteitsaansluiting is niet inbegrepen bij de gehuurde vloermeters van de vt wonen&design beurs. Deze kun je aanvragen via de RAI webshop.

Dien bij de aanvraag van elektra of andere voorzieningen voor de stand een plattegrond in met de locatie waar de elektra nodig is in de stand en waar je eventueel een berging plaatst.

Bestelling tijdig tekenen voor akkoord!
Plaats de bestelling in de RAI webshop
uiterlijk 4 weken van tevoren en voorkom late order toeslagen. Betaal de factuur voor opbouw, anders kan levering niet worden gegarandeerd of gelden toeslagen.

Leidingen & elektrakast op standvloer
De leidingen uit de vloer worden boven de vloer aangesloten op een vierkante elektrakast. Deze kasten kunnen niet in het gangpad staan en worden in de dichtstbijzijnde standruimte geplaatst. Daarvandaan wordt de stroom verdeeld over meerdere stands. Het kan dus voorkomen dat er een elektrakast in je stand staat en bij de buurman niet. Zorg dat je hier altijd op bent voorbereid.

De organisatie levert een uiterste inspanning om deze situatie te vermijden. Door late aanvragen, last-minute veranderingen, en andere factoren kunnen wij het helaas niet volledig uitsluiten. Wees voorbereid op deze mogelijkheid, zodat je er bijvoorbeeld een tafel of kast overheen kunt plaatsen.


Opbouwstroom
Tijdens de opbouw stroom nodig om de lampen te testen of een boormachine op te laden? Gebruik de stopcontacten in de wand. Heb je echt zwaardere spanning nodig voor zaagmachines? Bestel dan extra opbouwstroom in de RAI webshop. De bestelde stroom voor tijdens de beurs wordt pas de laatste dag aangesloten om verlichting te testen en is in verband met veiligheid niet eerder beschikbaar.

Ophangdraden en plafond

Ophangdraden (rigging)
De mogelijkheid bestaat om stands te verstevigen, of standelementen op te hangen met draden aan het plafond van de RAI. Mansveld Expotech Rigging is het enige bedrijf dat gerechtigd is om deze werkzaamheden uit te voeren. De draden worden met een hoogwerker aangebracht als de beursvloer nog vrij is. Plaats daarom tijdig de bestelling, om te voorkomen dat de opdracht niet meer kan worden uitgevoerd.

Let op dat je de offerte en tekening is getekend voor akkoord retour wordt gestuurd naar Expotech, voordat de opbouw start. Anders wordt de opdracht niet uitgevoerd. Bestellen van rigging kan in de RAI webshop.

Plafond in stand – effect op airco en verwarming
Het plaatsen van plafonds in stands kan in combinatie met warmte, die ontstaat door het gebruik van apparatuur en/of verlichting, leiden tot minder effectiviteit van de luchtcirculatie in de hal en op de stand. Houd hier rekening mee bij het standontwerp en informeer ons daar over. Dan kunnen we hier e.e.a. op aanpassen in de luchtcirculatie indien mogelijk.

Water

Wateraansluitingen
Wateraansluitingen en waterafvoeren kunnen worden aangelegd vanuit installatieputten die verwerkt zijn in de vloeren van het beursgebouw. MTD is de enige firma die gerechtigd is wateraansluitingen en – afvoeren aan te sluiten. Houd er rekening mee dat de afvoerslangen van de wateraansluiting (van een ander) over de vloer kunnen lopen door de standruimte heen. Een verhoogde vloer is hiervoor een goede oplossing.

Let op: dien bij aanvraag voor water een plattegrond van je stand in met de locatie waar water nodig is in de stand en waar eventueel een bergruimte in de stand wordt geplaatst. Dan zorgt MTD er voor dat de waterleiding[en] zo dicht mogelijk bij het punt worden geplaatst. De standbouwer moet de leidingen aansluiten in de stand.

Veteranenziekte / legionellabacterie
Tijdens de beurs wordt toegezien op het gebruik van water in verband met de legionellabacterie. Het is verboden gebruik te maken van open, stromend, sproeiend en/of verneveld water (bijvoorbeeld bij losse aircosystemen, fonteinen, hogedrukreinigingssystemen, luchtbevochtigers, doucheapparatuur, sauna’s en/of whirlpools.) Het is tevens niet toegestaan water uit de brandslangen te gebruiken. Het (functioneel) gebruik van ‘open water’ kan onder bepaalde voorwaarden worden toegestaan. Vraag de Rai Exhibitors Service naar de mogelijkheden via (020) 549 19 28.

Wifi connectie
Omdat je bij deelname aan de beurs een servicepakket hebt afgenomen, heb je tijdens de beursdagen beschikking tot het deelnemers wifi netwerk. De organisatie heeft een ruim voldoende bandbreedte afgekocht bij de rai amsterdam.

Tijdens de opbouw ontvang je de toegangscode tot het wifi netwerk. Wij hebben er rekening mee gehouden dat per stand gemiddeld 3 medewerkers toegang hebben tot het netwerk. Voor kleinere stands zullen dat minder medewerkers zijn, voor grotere stands meer.

Het wifi netwerk kun je gebruiken voor simpele activiteiten als browsen, mailen en social media. Programma’s als outlook en vergelijkbare mailprogramma’s werken niet op het netwerk. Mail lezen en verzenden kan prima via webmail. Heb je specifieke wensen of eisen voor je internetverbinding, neem dan even contact op het de rai webwinkel voor het beste advies.

Het is niet toegestaan een eigen mobiel netwerk aan te leggen. Dit verstoort op het centrale wifi netwerk.

Haarden en brandvergunning
Tijdens de beurs staat veiligheid voorop. Hieronder regel je eenvoudig een brandweerontheffing en een afzuiginstallatie. Een brandblusser mag natuurlijk niet ontbreken.

In de volgende situaties heb je een brandweerontheffing nodig. De ontheffing is kosteloos en kan tot twee weken voor aanvang van de beurs worden aangevraagd.

De ontheffing heb je nodig wanneer er in je stand sprake is van:

  • open haarden[en]
  • gecomprimeerde gassen
  • verbrandingsgassen van motoren
  • verwarmingstoestellen om te bakken, braden, frituren of koken of ter demonstratie

Tip!
Vergeet je niet om een afzuiginstallatie te bestellen?

Ontheffing aanvragen in drie stappen:
1] download het formulier voor de ontheffing via de RAI webshop
2] vul het formulier in
3] e-mail het formulier naar exhibitorservices@rai.nl of fax het formulier naar +31 20 549 1964

Meer informatie?
Stuur een e-mail naar de brandweer van Amsterdam RAI

 

Ook interessant?